Sabancı holding.

Türkiyenin en büyük şirketlerinden biri.

2019 yıl sonu itibarıyla alt işveren dâhil yaklaşık 62 bin kişiye istihdam imkânı sağlayan bir şirket .

Dolaylı olarak yaklaşık 300 bin kişinin hayatına dokunuyorlar .

Küçük bir ülke ekonomisine sahip.

Hemen hemen tamamı faaliyet gösterdikleri sektörlerin liderleri konumunda olan 65 şirketten oluşmaktad.

Temel ilgi alanları, bankacılık ve sigortacılığı kapsayan Finansal Hizmetler, Gıda ve Perakendecilik, Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv, Kimya ve Dış Ticaret, Çimento, Tekstil, Enerji, Kağıt ve Ambalaj Malzemeleri, Turizm ile Bilgi Teknolojileri`dir. Sabancı Holding`in kendi hisseleri hariç, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası`nda işlem gören 13 şirkette iştiraki bulunmaktadır.

Sabancı Topluluğu`na bağlı şirketler 12 yabancı ülkede faaliyetlerini sürdürmekte ve ürünlerini Avrupa, Ortadoğu, Asya, Kuzey Afrika, Kuzey ve Güney Amerika`nın çeşitli bölgelerinde pazarlamakta.

Sahip olduğu saygınlık ve marka imajı, güçlü ortaklıkları ve Türkiye piyasaları hakkındaki bilgi ve deneyimi sayesinde Sabancı Topluluğu, ana faaliyet alanlarında büyümüş ve yabancı ortaklıkları aracılığıyla dünya pazarlarına açılmış. Sabancı Holding`in uluslararası iş ortakları arasında, konularında dünyanın önde gelen isimleri Bridgestone, Toyota, Bekaert, Heidelberg Cement, Carrefour, Dia, Hilton International, Mitsubishi Motor Co., International Paper ve Philip Morris yer almakta.

Türkiye’de her 4 kişiden birinin elektriğini enerjisa sağlıyor.

Beyaz çimentoda dünyanın lider üreticilerinden biri konumunda.

Sanayide inovasyonda, ilklere imza atan bir şirket.

Bugün Türkiye’de satılan her üç lastikten biri Brisa markalı.

Lassa ve Bridgestone markalarıyla segmentinde oldukça önemli bir konumda. Bugün 60’tan fazla ülkede Lassa tabelalı 580’den fazla satış noktası mevcut.

Türkiye’nin 58 ilinde 656 marketimizle hizmet veren CarrefourSA şirketimiz günde 500 bin müşteriyi ağırlıyor. Sigorta şirketlerimizle sektördeki kuvvetli pozisyonumuza devam ettik.

Akbank’tan 2016 yılında türkiye ekonomisine 219 milyar TL kredi desteği

KOBİ’ler dahil ticari kredilerimizle 4,1 milyon kişi çalıştıran 321 bin şirkete ulaştı Vakıf kuruluşundan bu yana, Türkiye geneline dağılmış 78 yerleşim merkezinde 120'den fazla kalıcı eser yarattı.

44 binden fazla gence burs verdi.

Kadınlar, gençler ve engellilere eşit fırsatların yaratılmasını ve topluma aktif katılımlarını desteklemek amaçlı projelere hibe programları ile destek oldu.

Sabancı Vakfı’nın 11 yıl içinde 126 projeye verdiği hibe tutarı 12,5 milyon TL’

Yıllık cirosu 24 milyar TL -Yıllık yatırım bütçesi 3 milyar TL-72 şirket-30 milyar TL özkaynak- 395 milyar TL toplam varlık.

Ve tüm bu işleri koordine edip kararlar alıp yöneten şirket yönetim kururlu 9 kişiden oluşuyor.

Evet sadece 9.

Kapısına kilit vurması muhtemel birçok işyeri için önlem alınması gereken zamanlardan geçiyoruz.

Azalan pastadan pay almak için sektörlerin birbiri ile kavga etmemesini sağlayıcı eşitlikçi düzenlemeler yapmak lazım.

Eğitimden turizme inşaattan sağlığa birçok alanada yeni bir döneme uyum için kararlar gerekiyor.

Ülkemizde çözüm bekleyen yüzlerce sorun.Ve bunlar için meclisteki Milletvekillerinin kararlar alması yasalar çıkarması gerekiyor.

Corona salgını ile birlikte Bakan olanlar dışında bizlerle birlikte eve kapanan Milletin vekillerini düşündükçe.

Her ay 40 bin kişi için 332 milyon TL bulmak ve maaş ödemek için 50 Milletvekiline, 10 Bakan, 1 Başbakan,28 Belediye Başkanına , 270 Muhtara gerek yokmuş meğer diyesi geliyor insanın.