2016 yılında  beyaza çevrilen plakalar tekrar kırmızıya dönüyor.

 Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası, Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Tüzüğü’ne göre, kırmızı olan “Z” kiralık motorlu araçların plakaları 2016 yılında alınan bir kararla beyaza dönmüştü.

Bu konuda toplumda bunun yanlış olduğuna dair haklı sesler yükselmişti.

Gerçektende trafikte ayırt edici bir renk olan kırmızı renk neden kiralık arba plakalarından kaldırılıp yerine beyaz renk getiriliyordu.

İlk akla gelen birilerine bu yolla kazanç sağlamak olduğuydu.

Üzerinden 1 yıl geçen bu karardan sonra kiralık araç plakalarının tekrar kırmızı olması yönünde karar alındı.

Kanımca doğru bir adım.

Fakat açıkçası bu saatten sonra beni bu kararın doğru yada yanlışlığı ilgilendirmiyor.

Beni ,nedeni ve sonuçları  ilgilendiriyor. Özelliklede hesap soracağız iddiası ile bu görevlere gelenlerden beklediğimiz bu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, geçmiş dönemde tüzükle değiştirilen kiralık araç plakalarının aslında yasaya aykırı olduğuna işaret etti.

Doğru tesbit .

Yasa gereği kiralık araç plakalarının kırmızı zeminde siyah yazı ile yazılması ve “Z” harfinin başta olması gerektiğini vurguladı.

O Zaman sorulması gereken soru şu belli ki usulsüz bir uygulama ile karşı karşıyayız.Birileri tüzük değişikliği yapmış ve başka birileride Bakanlar kurulunda bu değişikliğe imza atarak  onaylamışlardır.

Bakan Atakan yasaya aykırılık var diyorsunuz.

O zaman sayın Atakan yasaya aykırı iş yaparak hem Devleti hemde halkı maddi manevi zarara sokanlara karşı gereken yapılacakmı.

Tüzük değişikliği için Bakanlar kuruluna giderken geçmişte yasaya uygun hareket etmeyenlere karşıda gereken soruşturmayı başlatacakmısınız.

Açıkçası seçimden önceki duruşunuz beni umutlandırıyor olsada benim ve toplumun bu saatten sonra duymak istediği bu.

Bundan sonra aklına her esenin yasaya uymadıkları takdirde başlarına neler geleceğini bilmesi açısından ve toplumda adalet duygusuna olan güvenin tekrardan kazanılması açısından bu önemli.

Bilmenizi istedim.