Türkiye ile KKTC arasında imzalanan mali işbirliği protokolü uzun zamandır merak konusuydu.

Sonunda resmi gazetede yayınlanarak bu merak giderildi

Özellikle sol görüşe sahip çevreler bunu hemen Türkiyeye ilhak olarak nitelendirdi.Menfi propaganda hemen sosyal medya başta olmak üzere yayıldı.

Propaganda o kadar güçlü ki algı hemen size etkileyebiliyor.

İçinden geçtiğimiz şartlarda buna katkı sağlayacak nitelikte.

Bunun için önce okumanızı salık veririm.

Protokolde bugüne kadar erteleyip bir türlü yapmadığımız yapısal sorunlar var.

Mesela kamu var.Hep şikayet ettiğimiz devlet daireleri.

İşlerimizin bir türlü bitmediği.Bir dairede1 kişinin çalışıp 3 kişinin yan gelip yattığı.Devlet memurluğunun ne anlama geldiğini bilmeyen zihniyete teslim olduğumuz ha bire seçim kazanmak uğruna kadroları şişirilen kamu yönetiminde reform yapılacakmış.

Mayısta başlayacak çalışmanın Ağustosta tamamlanması hedefleniyormuş.

Bunun neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim.

Belediyelerdeki yapı hepimizin malumu.Koltuğa oturan düzenini kuruyor ve hemen kamu kaynaklarını kullanarak bir sonraki seçimi nasıl kazanırımı düşünmeye başlıyor.Seçim zamanı yaklaşmaya başladığındada oy karşılığı su paralarını bağışlamaya ölçüsüz istihdamlar yapmaya başlıyor.Sonuç, bugün yolların çukurlarını dolduracak bir kova asfalta muhtaç bir kurum.

Bugün artık bırakın halka hizmet vermeyi çalışanını bile ödeyemeyecek durumda olan belediyelerde nüfus sayısı, nüfus yoğunluğu, yüz ölçümü, kalkınmışlık düzeyi ve yaşama alanları göz önünde bulundurularak belediye sayısı belirlenecek ve belediyelerin yetki ve görevleri bir bütün olarak yeniden düzenlenecekmiş.

Belediyelerde iç denetim sistemi oluşturulacak, belediye meclisinin yetki ve görevleri güncellenecek ve denetim yetkisi güçlendirilecekmiş.

Bunun neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim

Sendikaların üyelerinin hakkını aramak dışında zaman zaman görev ve sorumluluklarını aşarak toplumsal huzura zarar verdiklerine tanık oluyoruz.

Esas maksadı eğitim olması gerekirken bir öğretmen sendikasının özgürlük mücadelesinde kadının rölü diyerek terör örgütü propagandası yaptığı günleri unutmuş değiliz.

Protokolde sendikal faaliyetler dışında sendikaların kuruluş amaçlarını aşan siyasi, ideolojik faaliyette bulunmamalarına ve sendikal ayrımcılığı önlemeye yönelik mevzuat düzenlemeleri de dahil gerekli tedbirler alınacak diyor.

Bunun neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim

Meclis çalışmalarından ve Milletvekillerinin performanslarından şikayet etmeyenimiz yok.Çoğu zaman 1 kişinin konuşup onu 1 kişinin dinlediği görüntülere hepiniz tanık olmuşunuzdur.

TC Teknik Heyeti ve Cumhuriyet Meclisi sorumluluğunda Haziran ayına kadar, yasama faaliyetlerinin etkinliğini arttırmak üzere Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunun işleyişini daha verimli hale getirecek toplantı ve karar alma süreçleri de dahil iyileştirici düzenlemeler yapılacakmış.

Bunun neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim

Demokrasi dediğimiz şey bir kişinin özgürlüğünün bittiği yerde başkasının özgürlüğünün başlaması üzerine kuruludur.

Eylem her kesin hakkı lakin eylem yaparken başkalarının özgürlüklerini kısıtlamamakta demokrasinin gereği.

Yolları araçlarla kapamak trafiğin akışını engellemek devlet dairelerinin camlarına yumurta atmak kaldırım taşlarını yerinden sökmek bir hak olarak düşünülüyorsa araç trafiğine kapttıkları yollardan geçerek çocuğunu okula götürecek annenin hastasını doktora götürecek vatandaşın haklarınıda düşünmek gerekiyor.

Protokulde Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkının kullanımına ilişkin kurallar ile bu hakların kullanımının aşımı suretiyle özel kişi ve/veya kamuya ait mallara verilen zararın tazmini düzenleme altına alınacakmış..

Bunun neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim

Dinin önemli olmasının nedeni, bu dünyada yaşama anlam katması, diğer ifadeyle anlamsız olmadığını göstermesidir. Kaldı ki Kıbrıslı Türkler dini kendi inançlarına göre yaşayan bir halk .Bugüne kadarda kimse bunu değiştiremedi.Korkmaya gerek yok.Tarih buna tanık.

Ne diyor ilgili madde

İki ülke arasında ortak tarih, kültür ve din bağlarından güç alarak mevcut dini hizmetlerin geliştirilmesi hedefiyle Din İşleri Başkanlığı’nın kurumsallaşması noktasında destek sağlanacak.

Din hizmetlerinin kurumsal bir çerçevede, tek çatı altında, devlet tüzel kişiliği içerisinde daha etkin bir biçimde verilmesi sağlanacak.

Bunun neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim.

Mülkiyet edinilmesindeki kısıtlamalar azaltılacak. TC yurttaşlarının KKTC’de gayrimenkul edinimindeki sınırlamalar azaltılacakmış.Yatırım ve ekonomiye katkıları düşünüldüğünde eğer ırkçı bir tutumda yoksa Bunun neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim

Teknoparklar kurulacak.

E-ticaret alanında iş birliği yapılacak.

Kayıt dışı istihdamla mücadele planı hazırlanacak.

Turizmde istatistik sistemi kurulumuna destek verilecek.

KKTC elektrik sektörü yeniden yapılandırılacak; üretim iletim dağıtım ağı iyileştirilecek.

e-devlet ve dijital dönüşüm projelerine ilişkin süreç hızlandırılacak, iş birliği arıtılarak devam ettirilecek.

Yeni Girne Hastanesi’nin Ocak 2023’e kadar tamamlanmasının ardından donanım desteği verilecek; 500 yataklı yeni Lefkoşa Hastanesi Ocak 2024’e kadar yapılacak.

KKTC’de yapı denetim sistemi geliştirilecek.

Bunlarında neresi Türkiyeye ilhak anlamış değilim

Aslında muhalefetin suçu yok. O muhalefetliğini yapacak. Esas suç iktidar koltuklarında oturanlarda. Onlar halka protokolü anlatamadılar .

Anlatmak isteyenlerde başaramadılar.

Çünkü vekil karneleri zayıf.Hal ve gidişten sınıfta kalmışlar.

Dün Gazimağusa limanında bulunan bir garabet feshedilmiş.Liman mafyası olarak hizmet veren liman işçileri şirketi ortadan kaldırılmış.

KIB-TEK ‘inde memleketi elektriksiz bırakan mazot alım yönetmeliği değiştirilmiş.Bundan sonra ihale ile zaman kaybetmek yok.

3 günlük yakıt kaldı sünettçi korkusuda yok. Bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinden direct devletten akaryakıt alınacakmış.Şirketlerden değil.

Umarım bunlarıda Türkiyeye ilhak diye nitelendirenler çıkmaz.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın AB’ nin Türkiyeden istediği reformlarla ilgili bir konuşmasındaki cümlelerini hatırlatarak bitirmek istiyorum.

Ne demişti Sayın Cumhurbaşkanı;

‘’Biz bu reformlara Avrupa Birliği istediği, dayattığı, takip ettiği için değil, milletimizin ihtiyacı olduğu için sahip çıkıyor ve hayata geçiriyoruz.’’