“Von der Leyen, "AB olarak (Kıbrıs'ta) iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceğiz. Bu mesaj gönderildi. Sayın Cumhurbaşkanı'na (Erdoğan) bizzat kendim söyledim. Şimdi olumlu bir sinyal gönderme kararı kendisine kalmış durumda." demiş.

Tıpkı 2004 de Annan planı döneminde Kıbrıslı Türklere Evet deyin sizİ AB ye alacağız diyen AB nin memuru siyaset fukarası Verhogen gibi Alman Von der Leyende AB nin sözcülüğünü üstlenmiş.

Yalnız konu şu ki yalnız Kıbrıs konusunda değil AB nin kendi müktesabatındanda pek haberi yok.

AB Kıbrısı bünyesine alırken oralarda değilmiş.

Kıbrısın AB içine alınırken müktesabatın kurallarının etrafından dolaşıldığınıda bilmiyor.

Sorunlu bir ülke AB içerisine alınmaz diyen müktesabat kurallarından haberi yok A yada oda Kıbrısı sorunlu bir ülke olarak görmüyor.

Kıbrısın AB’e alınırken Kıbrıslı Türklerinde onayının alınması gerektiğini ama bunun hiç yapılmadığını, AB ne Kıbrıs diye Yalnız Güneyi aldıklarınında farkında değil.

Almanyanın Yugoslavyanin bölünmesine ilk imza atan ülke olduğunu ,Kosova Tanınırken Güvenlik konseyi kararlarının etrafından dolanıldığınıda bilmiyor anlaşılan.

1955 lerde 1963 lerde Kıbrısta yaşananlardan, bir gecede Kıbrıs Cumhuriyetinin rumlar tarafından gasp edildiğinden ,Makariosun ‘’Yarın iş yerlerinize gelmeyin güvenliğinizi sağlayamam’ dediğinide bilmiyor.

Sonra GKRY Lideri Glafkos Kleridesin 3 Haziran 1997 tarihinde Rum basınına verdiği “Cumhuriyet’in AB üyeliği, hedefi doğrultusunda atılmış tamamen kozmetik bir adımdır. beyanatından

Yine, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitisde Rumların AB’ye katılım sözleşmesinin imzalanmasının hemen ardından 18 Nisan’da Kıbrıs Rum Kesimi’ni ziyaretinde, “Enosis’i başardık” dediğindende haberi yok anlaşılan

Sonra Kıbrısta 2 halk olduğundan ve bunlardan birininde Kıbrıs Türk halkı olduğundan ve onlarında Avrupa birliğine aldım dediğiniz Rumlar kadar Kıbrıs adasında eşit haklara sahip olduğundan.

Eğer beni Rumlarla eşit olarak görmezseniz Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için 50 yıldır yapılan bu toplantıları bu yüzden sürdürmenin bir anlamı olmadığını söylediklerinide işitmemiş.

Ama olsun.Oda öğrenir.

Bu saygıdeğer hanımefendi şimdi kalkmış kendini BM yerine, Güvenlik konseyi yerinede koyuyor.

Sanırsın ki kendileri karar verince Dünyanın geri kalanıda kendilerine uyacak.

İngilterenin bu kaprisler yüzünden AB’den ayrıldığınıda unutmuş görünüyor.

Şimdi kalkmış AB olarak (Kıbrıs'ta) iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceğiz diyor.

Olsun Kabul etmesin.

Zaten bizde Annan Planı referandumuna hayır demesine rağmen Rum tarafının tek taraflı olarak Avrupa Birliğine alınmasını asla kabul etmiyoruz.