Tabii bunun için algı oluşturmaya gerek yok.

Hükümet edenlerin süslü sözlerinede ihtiyaç yok.

Neticede onlar politikacı

Başarının yada başarısızlığın ölçütü .Halka söz verilenlerin yerine getirilmesi ile alakalı.

Kişisel sözler değil tabii.Halkın ortak menfaatlerine yönelik sözler.

Bunun içinde Hükümet Programına bakmak yeterli diye düşünüyorum.

4’lü koalisyonun ortakları halka ne söz vermişler .

Neleri taahhüt etmişler.Neleri yapmış neleri yapamamışlar.

Her ne kadar 4 lü hükümet birşeyler yapmak için uğraş vermiş olsada  beklenen sonuca ulaşılamamıştır.

Öncelik partisel menfaatler olmak üzere sebepleri tabii ki vardır.

Lakin benim için halka verilen sözler öncelikli

Yapılacak işlerle ilgili aldığınız notlar ve bunları ne ölçüde hayata geçirdiğiniz

Sel baskını döviz Türkiyeden para gelmedi mazaretleri geçerli mazaretler değil.

Neticede birçok riskleri bilerek bir görev üstleniyorsunuz ve bunun içinde halkın vergileri ile ödeniyorsunuz.

Peki nelerin sözü verildi halka;

Hepsini burada paylaşmak olanağı yok yalnızca çok önemli gördüğüm ve eğer yapılsaydı en azından benden geçer not alabilecek bazılarını sizlerle paylaşacağım

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği güçlendirilecek ve kooperatifçilik desteklenir ve özendirilirken kooperatiflerin de daha sıkı bir denetime tabi tutulması sağlanacaktır.

Olmadı.

Sanal bahsin denetim altına alınması için yasal düzenleme yapılacak,

Yapılamadı

BRTK kamu yayıncılığı anlayışı çerçevesinde yeniden ele alınacak ve gerekli yasa değişikliği çalışmaları tamamlanacaktır.

E-devlet konusundaki çalışmalar tamamlanacaktı.

Tamamlanmadı

Kamu Reformu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalar en kısa süre içerisinde tamamlanacaktı.

Sonuçlanmadı.

Mali Yardım Tüzüğü'nün etkin uygulanması, Yeşil Hat Tüzüğü'nün kapsamının geliştirilmesi ve Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün hayata geçirilmesi için her türlü çaba sarf edilecekti.

Sonuç yok.

Taşınmaz Mal Komisyonu'nun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından geliştirilen kriterler çerçevesinde çalışan etkili bir iç hukuk mekanizması haline getirilebilmesi için gerekli uluslararası ilişkiler yeniden kurulacak.Taşınmaz Mal Komisyonu'nun yeni ve makul bir finansman modeli ile desteklenmesi için tedbirler alınacaktır. Komisyon'un fiilen çalışır duruma getirilmesi ve önündeki başvuruları çok daha hızlı halledebilmesine imkân verecek gerekli değişiklikler yapılacaktı.

Sonuç yok

Türkiye ile KKTC arasında bir askeri iş birliği antlaşması yapılması ve bu yolla bugün var olan hukuksal muğlaklıkların giderilmesi, bazı askeri bölgelerin sivil kullanıma verilerek kamu yararına olacak projeler için kullanılması yönünde hareket edilecekti.

Tatminkar Sonuç yok.

Ve diğerleri ;

Eğitim ülkenin mesleki ihtiyaçlarına göre yapılandırılacaktı.

Ülke ihtiyaçlarına göre mesleki eğitim teşvik edilecek, bununla ilgili olarak Lefkoşa Bölgesinde geniş çaplı bir mesleki eğitim kompleksinin hayata geçirilmesi için proje başlatılacaktı.

1999 yılında yanan K.T. Devlet Tiyatrosu binasının yeniden inşa edilmesi için başlatılan proje dikkatle ve ısrarla takip edilecek, projenin en erken zamanda tamamlanması için seferber olunacaktı.

Kamu Mali Yönetim Yasası çıkarılacaktı.

Trafikte başka tedbirler yanında, resmi hizmet araçlarına, okul servis araçlarına, ağır yük taşıma araçlarına, kiralık araçlara, turistik taşıma izni olan araçlara hız kontrol cihazı (takometre veya GPS) takılması zorunlu kılınacaktı.

Bir yandan ülkemize üçüncü GSM operatörü kazandırma çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da mobil iletişim şirketlerinin maliyetlerini mercek altına alarak ve gerekli vergi düzenlemelerini hayata geçirerek, halkımızın cep telefonu fatura ücretlerinin azalması sağlanacaktı.

Geçitkale Havalimanı atıl durumdan çıkarılıp, kamu yararına olacak şekilde işlevsel hale getirilecekti.

Fasıl 278 Evlilik Dışı Çocuklar Yasası” değiştirilecekti.

İlçelerin ve emirname bölgelerinin imar planlarının üniversiteler ve özel sektörden de hizmet alınarak mümkün olan en kısa süre içerisinde tamamlanması hedefiyle sürdürülen çalışmalar Ülkesel Fiziki Plan kapsamında yeniden gözden geçirilerek ve kamu yararı gözetilerek sonuçlandırılacaktı.

Hem köylerde hem kentlerde, yerli müteahhitlerin gerçekleştireceği, uzun vadeli ve uygun ödeme imkânları sunan sosyal konut projeleri hayata geçirilerek gençlerimizin konut sorununun çözülmesi sağlanacaktı.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun yeni ve makul bir finansman modeli ile desteklenmesi için tedbirler alınacak, Komisyon’un önündeki başvuruları çok daha hızlı halledebilmesine imkân verecek gerekli değişiklikler yapılacaktır. Merkezi cezaevi personelinin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi sağlanacaktı.

Girne Antik Limanı restore edilip düzenlenecek ve mevcut mendirek uzatılarak yeni bir yat limanı ile

St. Hilarion Kalesi’ne Girne Bölgesinden ulaşım için teleferik inşasına yönelik çalışmalar yapılacaktı

Çevre denetimleri artırılacak ve denetim sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.. Ceza alan kurum, kuruluş ve kişiler kamuoyuyla paylaşılacaktı.

Ülke genelindeki tüm çöp alanları kapatılarak rehabilite edilecekti.

“Kirleten öder” ve “atığı üreten sorumludur” ilkeleri hayata geçirilecekti.

CMC maden alanı rehabilitasyonu yapılacaktı.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği izleme çalışmalarının etkin bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için gerekli yatırımlar yapılacaktı.

Üretimden tüketime kadar geçen tüm süreçlerde, AB ve uluslararası standartlara uygun gıda ve yem güvenliği sağlanacaktı.

Yangınlara kısa sürede müdahale edilerek kontrol altına alınması amacıyla “yangın koruma ve yangına müdahale sistemi” kurulacak, yangınla mücadelede karadan uygulanan metotların yanı sıra havadan müdahale yöntemleri de geliştirilecekti.

Yeni orman alanları yaratılması amacıyla sivil toplum örgütleri teşvik edilerek işbirliği yapılacaktı.

Ülkemizde faaliyet gösteren taş ocakları salt malzeme üretimine odaklanan değil, çevre ile uyumlu işletmecilik anlayışıyla da faaliyetlerini sürdüren sanayi tesisleri haline getirilecektir. Su politikasına ve ilgili mevzuata uygun olarak ülkedeki bütün su kaynaklarının kalite ve miktar olarak sürdürülebilir şekilde işletilmesini yönetmek maksadıyla, belediyeler, sulama birlikleri, KTMMOB ve merkezi yönetimin temsil edildiği özerk Su Kurumu kurulacaktı.

Devlet bütçesinden sağlık hizmetlerine ayrılan pay arttırılacaktı.

Kamu Sağlık Çalışanları (değişiklik) Yasası, Döner Sermaye Yasası, Genel Sağlık Sigortası Yasası, Hasta Hakları Yasası hayata geçirilecektir. Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası güncellenme çalışmaları tamamlanacaktı.

Özellikle kamu binalarından başlayarak ülke genelinde yüksek verimli ama düşük güçlü ampul ve cihazların kullanımı teşvik edilecekti.

KIBTEK Yönetim Kurulu’nun atama şekli ve standartları ve/veya kriterleri, kurumun uzman bir ekibin idaresinde toplumsal yarar odaklı çalışmasını sağlayacak şekilde revize edilecek, bu kapsamda KIBTEK, daha etkin ve verimli çalışabilmesi, siyasi müdahaleden ve popülist yaklaşımlardan arındırılması maksadıyla özerkleştirilecekti.

Kurumun mali yapısındaki mevcut sorunları çözmek amacıyla KIBTEK’in maliyet hesaplamaları üretim, iletim ve dağıtım olarak ayrıştırılacaktı.

 Yıllardır Teknecik santralinde eksik olduğu için halkımızın zehirlenmesine yol açan filtrenin takılması sağlanacaktı.

Tabii bu bir tercih meselesi yapabileceklerinizi iyi tesbit edip yerine getirebileceklerinizin sözünü verme önemli.Hükümet programı .Halk ile yaptığınız sözlşeme demek.

Dolayısı ile de taahhüt etikleriniz üzerinden değerlendirilmenizde en doğalı.

Yukarıdadada belirttiğim gibi 4’lü hükümet birşeyler yapmaya çalışmış olsada yeterince cesur ve kararlı olamdığından halka söz verdiklerininin çoğunu gerçekleştirmemiştir.

Aslında umutluyduk fakat sonuç beklediğimiz gibi olmadı.

Siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum fakat bana göre ne yazık geçer not alamamıştır.