Bu ada yarısında tanık olduğumuz şeyler gerçekten aşırı dram içerir, öyleki yapılan işler, söylenen sözler, atılan adımlar hep yarım porsiyon. Dramın adı işte böyle konulmuş bu ada yarısında, tüm idealler, sağda; sıkıştırmış menfaate ve bayrak nutuklarının arkasına saklanarak sermaye odakları. Solda; köhne hak kavramları ve barışın arkasına saklanmış yine sermaye, yani hep yarım porsiyon idealler.
* * *
Seçimlerimizi yaparken de hep o seyredilen oyuna dalınarak alınmış kararlar, yani biz de yarım porsiyon anlıyoruz olan biteni. Düşünün savaş denilen o acizliğin içerisinde, öldü ve de öldürdü bu halk, neden?
Bağımsızlık için, özgürlük için, adalet için, var olmak için ancak tüm bunlarda pay edilmiş tüm ganimetle ve bunlarda kalmış yarım porsiyon.
* * *
Bıkmadınız mı yarım kalmaktan, hep yarım yaşamaktan? Hatıralarınızı bir zorlayın bir zamanlar üreten, var olmak içi çalışan ve her imkansızlıkta bir yol bularak yaşadık biz. Kanmayın artık bu yalana, bu topraklar bizim evimiz, bu ülkeyi sevmek ve bu ülkenin halkları ile birlikte omuz omuza verip bu ülkeyi yeşertmek bizim kurtuluşumuz.
* * *
Bir dinleyin neler diyorlar, yurt dışından gelecek yatırımcının önünü açmaktan bahsedenler hala, bize yer kalmadı, doğama yer kalmadı, yaban hayatıma yer kalmadı, bizim üreticimize yer kalmadı. Dışardan yatırım alacağımıza içerdeki yatırımla gelen üretimi biz dışarıya satalım bu bizim için daha iyi değil mi? Ancak bu vaadleri onların ağzından duyduğunuzda, aslında arkadaki sermayedarın fikrini duyarsınız.
* * *
Biz varız bu ülkede üretebiliriz, biz varız tüm teşvik ve sağlanan pirimler bize verilse çok daha iyisini yapabiliriz, biz bu ada yarısında yaşayan tüm halklar, bu ne sağ ne sol olmayı başaramayan liberallerin sermaye dillerine kanmayın artık. Bir nesil daha yarım porsiyon aydınlığa uyanmasın….

Behiç Anibal…..