Genel seçim süresince, tek başına iktidar olmak isteyen UBP, birlikte geleceğe yürüyeceğiz diye çağrılar yapıp, halktan tek başınalığın koltuğunu istiyordu. Öyle bir tek başına ki, tek başına olma yetkisini istediği halktan bile ırak, tek başınalıktı bu arzu. Sonra zaten olan bitenler malum, tek başına değil tüm halkıda kendi ile birlikte kaosa sürükledi.

* * *

Bu gelinen nokta da, bir hışımla dayatma yasaları hayata geçirmeye çalışan hükümetin, tek başlarına, kafalarına buyruk kaotik varlıkları, halkları daraltmaya devam ederken. Bu savaş alanından kahraman olarak doğmak isteyen, CTP yeni bir sloganla karşımıza çıkı verdi. Yeni dediysek, UBP’den miras CTP’de yeni ‘istikrarın tek adresi, tek başına iktidara gelen CTP’ dediler.

* * *

Dilde de güzel duruyor hani, ancak iktidar kim ki? Ve siz o iktidarı devirebilecek iradeye sahip misiniz? Misal UBP mi şu an iktidar? Yani en çok oyu alanın iktidarlığı mı bahis mevzu? Yoksa yönetimde, hükmedebilen, halkına faydalı, iradede güçlü, sermayedarın kontrolüne girmeyen bir duruş mu? Cevap yok değil mi?

* * *

Ancak yine bir sorunumuz var; iktidar olan UBP değil, o zaman siz kimi yenip, tek başınıza iktidar olacaksınız. İktidar kim? Söyleyeyim iktidar sermayedarlardır. Ve siz sayın solcu arkadaşlar ve de sağcı arkadaşlar, sizi var eden sermayedarın iktidarını yıkamazsınız. Dayatmaları bizzat kabul edip, çözümünün halkın iradesi olduğunu anlamadığınız sürece olmaz.

* * *

Sizleri kendi değiminizle en istikrarlı, en örgütlü, en ve daha bir sürü en yapan, yine bu sermaye yanlığı yapmanızdır. Tabi ki siz varsınız, biriniz kendisini sağcı ilan etti, diğeriniz solcu en basit deyimle, ancak tüm tarihçenize bir bakınca kimin ne olduğunu ayırt etmek pekte mümkün gözükmüyor.

* * *

Yani bırakın artık iktidar falan demeyi, hükümet olduğunuz da gerçek iktidar sahipleriyle muhalefetiniz olacak mı? Yani bu halklar için, emekçi için, üretim, kültür sanat, vs için nasıl mücadele edeceksiniz. Yani çok bildiğiniz için konuşuyorsunuz da, çok cesur olduğunuz için halkın karşısında durabiliyorsunuz ya, gerçek iktidar odaklarının karşısında durup, o çok bildiğiniz şeyleri onlara dayatabilecek misiniz?

* * *

Yapamayacaksanız iktidar çağrıları yapmayın, tek başınıza çekin gidin ki! yapacağını idea edenler gelip, en azından mücadele edebilsinler.