Bir sporcumuz, ki daha önce bir çok sporcumuz ve sanatçımız bu ülkeyi bir çok dalda başarı ile temsil ettiler. Ve bundan sonrada bir çok dalda, bu ülkenin içinde ki ulaşılmaz imkanların varlı ile yani imkansızlık içinde, kendilerini yetiştiren sporcu ve sanatçılar bunlar. Bu ülkenin yetiştirdiği çocuklar da diyemeyiz, bu ülke yetiştirmez orta yerde bırakır.

* * *

Geçmişten günümüze yazarlar, müzisyenler, oyuncular, ressamlar, heykel tıraşlar vs alanların da çok başarılı insanlar, dünyanın birçok yerinde temsil etti, onları hiçbir zaman dikkate bile almayan, yönetimleri ve onları seçen bu halkları. Sonuç mu? Kendi buldukları imkanlarla katıldıkları organizasyona, büyüdükleri ülkenin bayrağı ile katılamazlar çünkü kimse siyasi sorun istemez.

* * *

Ancak ne olur? Başka bir ülkenin bayrağı veya temsiliyetini belirten bir belge ile buralarda boy gösterebilirler. Buna rağmen, başka bir ülkenin pasaportu ile ulaşılmaz denilen yerlere, o pasaporta tanınan imkanla ve kendi başarısı ile ulaşan insanlar. Günün sonunda başarısını taçlandırmak isteyip, kendi ülkesinin bayrağını açmak istese de, dünya bunu ciddiye almaz ve yalızca kendi sosyal medyasından alınma fotolarla, yerel medya haber yapar.

* * *

Falancı sporcumuz, sanatçımız vs bayrağımızı dalgalandırdı gururla, hangi gurur? kendi başına çalışıp, devlettin tek bir kuruş katkısı olmadan, yine cebinden harcayarak katıldığı organizasyonda, başarısını yüceltmek için başka pasaportla gittiği yerde, başka bir temsiliyetin örtüsünde, çantadan çıkarıp salladığı bayrağın gururu mu?

* * *

Bir gerçek vardır, o da bu ülkenin hiçbir siyasetçisinin, hiçbir iş adamının yapamadığını bu sporcu ve sanatçılar yapmıştır. Anlamamız gerek, bizim tanınmışlıktan önce gerekli olan Tanıdık mı? Beslemeliğini bırakmak, bu en net iç temizliği yapacağımız şey olacak, dışarda da bizi tanımayana, sanatı götürmek, kültürü taşımak, sporcu göstermeliyiz ve bunu tüm devlet katkılarını kullanarak yapmalıyız.

* * *

Çünkü siyasi olarak aşamadığımız her şeyi kültür, sanat, sporla aşabiliriz, çünkü bunların dini, dili, ırkı ve de cinsiyeti yoktur. Tüm kainatın ortak dilini kullanırlar, hiçbir siyasetçinin sözünü anlatamayacağı ülkelerde, her sözü beyinlere, kalplere, ruhlara kazırlar.

* * *

Bu anlatımın başında ki sporcumuzu canı gönülden tebrik ederim, başarısının sebeplerini kendi ile taşımayı bırakmasın.

* * *

Behiç Anibal….