Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu kaotik savaş alanını, ülke yönetiminin bile üstünde egemen olan ultra zenginler dediğimiz bir kesimin, kendi egemen varlıklarını, satın almak için finans sağladığı siyasilerin, halklar üstünde adaletten uzak, kendi bireysel kurtuluşunu sağlayacak alanlar yaratır, bu rejimin yaratıcıları ultra zenginler yüzünden bu kaotik ortamı yaşıyoruz.
* * *
Bu ultra zenginlerin en önemli hareket alanlarından bir dalı olan casinolar, dev hoteller bunların başında gelenlerdir. kendilerini iktidar sayanlar bırakın denetlemeyi, bu ultra zenginlere rant uğuruna verdikleri izinlerin bile takibini yapamazlar. Bu da kayıt dışı parayı kesinlikle izlenemez duruma getirir ve ülkeye en büyük katkıyı sağlayacağını düşündüğümüz bu kuruluşlar, tüm yönetimlerin göz yummalarıya daha fazla alan ve daha vazla sömürü sistemi kurarlar.
* * *
Bu sebebledir ki üniversite patronları, sağlığı özel himayesi altına alan patronlar, eğitim en temel hak olduğu gerçeğinden uzak özelleşmiş eğtimin baronları. Cevremizi sarmış ve bu rejimin koordine ettiği siyasileri bu ülkenin başına musallat etmiştir.
* * *
Yaşadığımız bunca yozlaşmanın, buca derbederliğin, bunca yıkımın, bunca yalnızlığın ve de dünya üzerinde ki kimliksiz varlığımızın tek sebebi olmasa bile yegane olgusu, ilkesiz siyaset, mücadelesiz teslimiyet, merhametten yoksun oluşlardır. İşte bu durumda halk üstünde korku ve tek başınalık yaratmıştır.
* * *
Mafya düzeninin içinde çırpınan bizler, unutmamalıyız ki hiç bir değişim yoktur sancısız olsun, bunu bilerek bunu anlayarak, artık bize akılla donanmış bir mücadele ve yine bilimle yenilenmiş idealler gerek, artık değişimin sancılı sürecini yaşamaya başlayıp, cocuklarımıza bir gelecek bırakma zamanı gelmedi mi?

Behiç Anibal…