Şu siyasilerin kavgası da, kaygısı da memleket değil bunu az çok anlamışsınızdır. Kaygı da kavgada rant, sermayedara en yakın duran yine sermayedarı besleyen yerden ranta oturacak, verilen kavga budur. O kadar korku dolular ki, memleket için en küçük faydadan uzaklar.

* * *

Gerçek iktidar odağını karşılarını almaktan korkuyorlar, halktan yana durmaktan korkuyorlar, gerçekleri savunmaktan korkuyorlar ve tam da bu korkularından, kıs kıvrak yakalandılar gerçek iktidar odağına. Ancak en büyük korkuları, birilerinin kral çıplak demesidir.

* * *

Şimdilerde kavgaları daha hararetli, artık odak enerji konusu, doğal gazla ve boru hattı ile daha da ağızları sulandıran rant yakın bir zamanda, önlerine düşecek. Uluslararası platform da hiçbir söz hakları olmadığını biliyorlar. Ve kimin sözü geçerse ona yakın durup ulusçuluk oynuyorlar.

* * *

Halkları sindirip, konumlarını koruyabilmek için neredeyse her yolu deniyorlar, o kadar kontrol onlarda değil ki, en küçük konuda bile açılama yapmadan önce bir danışıyorlar. Artık ezber siyaseti güden bu ülkenin rejim partileri, tamamen o çeşmenin başına oturmak için bir birlerini yiyorlar.

* * *

Belediyeler birleştirecek yasa daha son halini almadı, almadığı gibi de bu kaos ortamında seçime gidiliyor. Çok önceden ‘’peki efendim’’ dendiği için şimdi geri adım da atamıyorlar. Hem halk baskısı, hem gerçek iktidarın baskısı altında bir de parti çıkarlarından ziyade, bireylerin menfaatleri peşinde koşuyorlar.

* * *

Anlayacağınız bu kurulan düzenin, ipi çoktan kaçtı, şimdi kim bu ortamdan ne yamalanırsa kar mantığı ile kavga büyüyor. Diğer taraftan dünyada saç teli kıpırdansa, bizde fırtınalar kopuyor. Ekonomi ülkenin değil çünkü, sermayedarın elinde hükümet bu konuda parmağını bile oynatmıyor.

* * *

Şimdi önemli olan halklar; değim yerinde ise ‘’ filler tepişir, çimenler ezilir’’ ortamının ezileni olarak, gölgeleri yeter değip ezilmeye devam edecek mi? Yoksa onların fil kendilerinin çimen olmadığını hatırlayacaklar mı? Sabırsızlıkla bekliyorum çünkü bu sorunun cevabı çok yakın.

* * *

Bu rejim partilerinin kaygısı memleket değil, onların kavgası rant….