Bu Gün soğuk lakin güneşli bir gün, bilirsiniz bu güzel adanın doğasını, bu zamanlarda muhteşem ve seyirliktir. Yalnızca sehirlik değil içimize yaşamı aşılar o görüntüler, sonra onu korumak için bir duygu yükselir içinizden.
* * *
Ben seviyorum bu ülkeyi ve motosikletime atlayıp olabildiğine köy yollarından geçip seyrettim doğayı, güzeldir benim ülkem korumaya değerdir, her bir canı, kuşu, böceği, taşı, ağacı ve de insanı bu ülkeyi seven herkes böyle düşünür bu ada için. düşündükçe sermayenin her bir dişlisi parçalar ülkemi, öfkeleniyorum.
* * *
Ve yola döndüm yüzümü, biranda karardı içim, aklıma geldi bu yollarda ihmaller, bilinçsizlikler, kendine devlet diyenlerin vergisinin herbir kuruşunu bizden alırken bize laik gördüğü bu yollarda kaç canı yitirdiğimiz. Kaç can daha gerekli bilinçlenmek için, kaç can daha kopmalı bizden trafik egomuzu yenmek için, kaç genç vermek gerek toprağa rejimin partilerinin bize bir yaşam kazandırması için.
* * *
Bu trafik celladının elinden kim ne zaman alacak o keskin dirgeni, yetmiyor mu bu kadar kan, yollarımızın güvenliğini, insanımızın bilinçlenmesini, trafiğin yalnızca kendi için olmadığını, öğretilmesini gerçekleştirmeli yönetimler. Bunu istemek yetmez, bir kahvelik siyasetlerinde bu rejim partilerinin, yüzlerine vurulmalı güvenini sağlayamadıkları halkın katilisiniz diye. Ben vuruyorum Katilsiniz…..


Behiç Anibal…