Ve her kes sustu, maaşlara yapılacak zam beklenmekte, bütün derler bitecek sanılan, hiç bir amaca ulaşmayacak beklenti. İki gün önce yandık, bittik diyen her kes sustu bekliyorlar maaşlar ne olacak diye, maaşlara yapılacak zam sözü duyulurkenden sustu millet.
* * *
Evet deli sorular kafalarda, tek hedefli sorular acaba yüzde bu kadar olursa maaş ne olur? Hiç bir şey olmaz, maaşınız artınca fakirleşmeye olduğundan daha hızlı devam edeceğiz. 100 bin maaşın olsa, marketten çıkarken 30 bin çıkmış olacak cebinden, ekmek 1000 tl falan olur ihtimalle.
* * *
Şimdi bir deklem kurun kafanızda, alım gücünü artırmak cebinize giren para ile mi olur, yoksa ihtiyaçlarınızı giderirken cebinizden çıkanın azalması ile mi? Evet duyuyor gibiyim tabiki ikincisi diyorsunuz, e peki neden maaşa zam haberinden sonra her kes sus pus?
* * *
Hatta çoğumuz planlar yapıyor, işte yüzde şu kadar gelirse şu kadar olacak, e o zaman bu ay şunu da yapabiliriz. Hayır öyle olmayacak geçtiğimiz aydan daha fakir olacaksın, o artan maaşı eline aldığıda.
* * *
Bir tarafta gümbür gümbür vatandaşlıklar yapılıyor, diğer taraftan taşeron üniversiteler kaçak işçi sorununu patlatırken, diğer yandan, okumak adı altında adaya gelen insanlar, öğrenci vizeleri elerinde, yarı aç sağda solda ya dileniyor, ya da suca meylediyorlar.
* * *
Trafik de kim daha önce ölür ve ya öldürür ideasında yollarda dolaşıyor. Ve daha bir çok sorun ile boğuşuyoruz, yöneticiler zaten yok, birileri gelip bize hakaretler edip gidiyor, kendi yöneticilerimiz dahil her kes çibbana çalıyor.
* * *
Siyasiler desen mecliste bişeyler söylüyor, ya da sağda solda açıklamalar yapıyor. Lego misali kurulan hükumet çalışmalar başlatacaklarını söyleyip duruyor. Peki dostlarım biz halklar ne yapıyoruz, bir komedya izler gibi izliyoruz, sanki o sahnenin dekoru değilmişiz gibi yapıyoruz bunu.
* * *
Bizlerle işleri bitmek üzer, oyun bitince sahne bozulup depolara konacaklar. Ne sahne kalacak ne dekor, bu seçilmiş politikacıların hiç biri ne bu ülkeyi ne de üstünde yaşayanı sevmiyor. Aksi olduğunu idea bile eden olursa, onlara de ki! bize hakaret edenlere bir sözünüz yok ise, ya da alkışlar tutarak karşılayıp, uğurlar iseniz bu ülkeyi sevdiğinizi idea edemezsiniz….

Behiç Anibal…