Uzun süredir takibi neredeyse zor bir dönem içerisindeyiz, şaibeli seçimler, kurultaylar, lego gibi kurulan bozulan hükümetler, değişen bakanlar. Peşi sıra gelen zamanlar, arkası kesilmeyen alım gücü kaybı, nereden tutsak elde kalan bir süreç.

* * *

Birini anlamaya çalışırken, beyin daha algılama ve belirli bir başlığın altında toplayana kadar, değişen sosyal, ekonomik ve de siyasi hareket. Kim neyi nasıl ve neye göre karar alıp hayata geçirdiğini, bizi etkileyen kısımlarını umursamadan yapılan hamlelerin, artık kime ve neye hizmet için yapıldığını düşünmemek elde değil.

* * *

Tüm halklar için yorucu, gergin ve koşuşturma içindeki yaşam kavgasını hangi yönde vereceği belli olmayan bu süreç, hepimizin kaygı bozukluklarına sebep oldu. Ülkenin önemli bir kesimi antidepresan ilaçları alarak, geçirdiği kaygı nöbetlerini atlatmaya çalışıyor.

* * *

Ve siyasilerin herhangi birinin bu konu ile ilgili taşıdığı en küçük bir düşünce baloncuğu bile yok. Çünkü onlar kendi çıkarları beslendikçe, halkların kaygıları umurlarında bile olmuyor. Onlar sermayenin emrinde, dayatılanları halka rağmen hayata geçirmek için oradalar.

* * *

Belediyeler ile ilgi paket hakkında çok yazdık, konuştuk ancak çok önemli bir detayı atlamak olmayacak, beş, altı yıl önce bu konuyu, birçok ilgili mercide konuşmalara katılıp, gelecek olan belli şimdiden önlemler alalım dediğimizde, bize kızarak hiçbir şey olmaz! diyerek yollarına devam edenler, bugün halkı sokaklara çağırıyorlar.

* * *

Bunun sebebi de o zamanlar çıkarları başka ve beslenen bir yerde duruyordu, ancak bu gün işler değişti. Burada verilen mücadeleyi selamlarken, neden zamanında ağaç daha yaş iken, gereken alaka gösterilmemiştir? Bu en merak içinde olduğumuz konudur.

* * *

Şimdi uygulanmak istenen bu yasa mecliste, neredeyse hiçbir yerde takıntıya uğramadan, prosedür gereği ne ise o yapılarak ilerliyor. Yani çok yakında hayata geçecek, belediyeler ve ilgili sendikalar eylem planlarını oluşturmaya başladılar. Umarım gerçekten çok kaygı verici bu sürecin maliyeti ağır olmadan atlatılır.

* * *
Atlatılacakta ve bu halk çok kısa bir süre sonra bunu da unutacak, ta ki bu işin sonu kendi hayatlarına dokunana kadar. Unutmayın size dokunmadığı için ses çıkartmadığınız her şey, gün gelip sizin de hanenize düşecek. Bu sebeple hayatı bananemcilikle geçirmek yapılacak en büyük hata olacaktır. Merakla ve çok üst düzey bir kaygı ile izliyorum memleketi, ve ne geliyorsa başımıza sebebi halktır diyebilirim çok rahat.

Behiç Anibal…