Yeni kabadayılık makam söylemi doğmuş, söyleyin onlara hadlerini bilsinler, bu açıklamayı da basına yaparlar. Komik gerçekten komik, peki söyleyen hadini biliyor mu? Kendi halkları, yok oluşun içerisinde çırpınırken mesela, bu had bildiriciler biliyor mu hadini? Ya da kendi insanlarını, hiç çekinmeden hedef gösterirken biliyorlar mı hadlerini bu sayın seçilmişler?
* * *
Bir yazar anayasal haklarını kullanarak, her hangi bir olay üzerine fikir ve düşüncelerini anlatırken, bu had bildirici kabadayılar anayasayı, ki üstüne yemin verdikleri! bu yasaları gözeterek, o yazarı kollayıp onu susturmak isteyenlere had bildiriliyor mu?
* * *
Kendi kolluk güçlerini halkının, üstelik hak arayan halkının üstüne salarken, başka bir ülkeden gelip, hiç zerre engele takılmadan adaya girip, bir gazeteciyi katlettikleri zaman o katillere hadlerini bildirdiniz mi? kim isterse olsun, kendi yasalarımız doğrultusunda yasa dışı olduğu zaman ondan beslenirken sustunuz da, yine deniz aşırı katillerin, elerini kollarını sallayarak gelip cinayet işlemeleri konusuda birilerine haddini bildirdiniz mi?
* * *
Demem o ki sevgili okur! Bu ada yarısın da, bu seçilmiş hadsizlerin bizi her geçen gün, gırtlağımıza kadar boka sokarken, içerideki huzursuzluğun ve öfkenin, dışında durabilmek adına yapmış oldukları uzaktan gazel okuma da denebilecek had bildirme, hiçlikten başka hiç bir şey değildir. Hadini bildirmek derken ne yaparsınız mesala? Diye sorsak, çalıştırılmadıkları yerden gelen bu soruya cevap veremezler. Ben vereyim, soruyu soran kimse, hemen dava açarlar anında.
* * *
Egemenlik dilde değil icraatta güzel durur, tehditler sallayıp hovardalık yaparak halka hizmet edemez ve liderlik yapamazsınız. Önce iç huzuru sağlayın, gerçek tehditleri görmezden gelmek ya da onlardan fayda sağladığınız için susmak, bir egemenlik belirtisi değildir. En güçlü egemen üretendir, sanatta üreten, toprakta üreten, bilimde üreten, sanayide üreten, doğayı üreten ve halkların yararına emekten yana siyaset üretendir egemen. Sürekli tükeden verilene tamah edip boyun bükendir, boyun büküp el pençe divan duran, kim daha fazlasını verirse ona hizmet eder. Egemen değil tutsak olur! bu ada yarısında yaşamaya çalışan bizim gibi……

Behiç Anibal….