Evet az önce marketten çıktım, dünyanın en vahşi sistemi tarafından soyuldum. Bu sermayedarların dünyası ile kurulmuş bir sistem, bu kapitalizm evet bu bir soygundur diye bağırmak istedim, ve yaptım. Kasada ki emekçi kardeşimizle birlikte, bir kez daha geçirdik aldığım tam iki naylon çanta malzemeyi, dile kolay diyebilirim artık, iki çanta malzeme almak, zenginlik,para babalığı gibi bir şey bu.

* * *

Çocuk sütü almışım, ooo 114,99 tl, tamam çocuk su için o zaman, koop hellim, hani yerli malı ya, hani ülke üretimine destek 136,29 tlvayyy, peki o zaman biz de hellimi keselim, etti cicibebe bilirsin çocuklar çok sever 33,99tl, e daha geçen hafta bu 15 değilmiydi? Bir küçük süt almışım, hani o meyve suyu gibi küçük yanda pipeti olan 5,99 tl, sordum pipeti bıraksam o 99 kuruş düşer mi?

* * *

Yoğur 49,99tl yoğur be Allah’ın yoğurdu, ekmek be bir dilimli ekmek, çocuk sever arasına hellim koyar tost yaparız okula gitmeden yer, ha o ekmek 35tl, gerisi de patates, domatez ve işte soygunun bilançosu bu. Şimdi neler neler yazmazdım ki, ama yine de hafiften alacam, klavyenin tuşlarını eze eze de yazsam üslubu bozmadan anlatmak için çabalıyorum şu an.

* * *

Şimdi tüm her şeyi bir tarafa bırakın, tüm siyasi idealleri, kimin için ne yaptığınızı, sancakcılığı, yandaşcılığı, tüm çıkar ilişkilerinizi kafadan silin. Şimdi bana söyleyin, bu ödediğimiz bedeller geri kala her şey için değer mi? Emekçi bir arkadaşın yok mu ki asgari ücretle yaşamaya çalışan, sen kendi ödediğin bu bedeli boş ver, senin benim ödediğimiz bedel ve onun ödediği bedel ayni kefede tartılır mı?

* * *

Tüm siyasi erki, yani bu ortamın yaratıcıları, sermayedar yandaşlarını pof poflayıp halen, üstlerine olmayan üniformaları giydirmeye devam edecek misiniz? Sahte kahramanlar yaratıp olmayan cesaretlerine madalya takar gibi, oy atmaya devam mı edeceksiniz? Bilmiyorum bunu siz değerlendirin, benim bildiğim tek şey var bu sistem bizi donumuza kadar soyup, kanımızın son damlasına kadar tüketmeden durmayacak.

* * *

Bu sistemin yandaşı olmanız bile bir işe yaramıyor, bunu en iyi sen bilirsin, akşam işten çıkıp evine giderken uğradığın bir markette, aldığın o üç kuruşluk malzemeye 10 kuruş öderken ne hissettiğini sen bilirsin. O yüzden kendine dürüst ol şimdi, bu yaşadığın sistemden memnun musun? Eğer öyle ise yani memnun isen, şimdilik bu sistem seni besliyor demektir, ya da tüm duyularını kaybetmiş olma ihtimalin de var. Bil ki bu şimdi yamalandığın sistem bir gün, sana verdiği her şeyi geri alacak hem de canınla birlikte……

* * *

Bu yüzden gerçekçi olun artık, ortam vahşileştikçe insanlık tükeniyor, sermayedarların, ultra zenginlerin banka mevduatları kabardıkça bu vahşet artacak, çünkü bunlar kanın tadını almış durmak bilmiyorlar. Bir gün kendi kanları içinde boğulana kadar bunu durdurmak niyetinde değiller. Halklar sustukça, modern köleliği kabullenip yaşadıkça, niye dursunlar ki? Tüm halklar onların yaşantısına gıpta ile baktıkça da onlar daha güçlü olacaklar.

* * *

Halbuki onlar sizin emeklerinizin bir karşılığı olarak o ultra lüks hayatları yaşıyorlar, siz bu kapitalist sistemi çok sevdiğiniz için, onlar daha da lükse ulaşabilmek adına sizin hayatlarınızı sömürmeye devam edecekler. Değişim sizinle başlar, önce sorun kendinize, bu yaşam daha iyi nasıl olur diye?

Behiç Anibal..