Her şey toplumun talebi ile doğru orantılı.Kötü yönetime karşı sesini yükseltmessen kötü yönetilmee devam edersin.

Halk dilinde bir başka deyim daha var bunun için ağlamayan çocuğa meme yok.

Şimdi bunları neden yazıyorum.

Ülkemizdeki sağlık sistemindeki rezilliktenmi

Yoksa Eğitimde fikri hür irfanı hür vicadanı hür nesiller yetiştiremediğimizden mi.

Yok hayır .Bunlarda var tabii.Lakin bugün bir başka konu üzerinde duracağım.

Ülke insanımın makus kaderi Elektrik.

Ne jeneratörler alındıysa oldu .Ne çalıştaylar düzenlendiyse.

Gelen de yapamadı.Gidende.

3 saat 5 saat derken dün Lefke bölgesinde tam tamına 15.5 saat süren elektrik kesintisi yaşandı.Üstüne üstlük bir önceki gün medyada sabah saat 5 de başlayıp ös saat 17.00 da gelecek açıklaması yapılmasına ve  saat 20.30 ancak bağlanabilmesine ve bunun için bir özür bile dilenmemesine rağmen.

Ha bu arada şunuda belirtmeden geçmeyeceğim.Eskiden haber vermeden yapılan bu kesintiler toplumda yükselen ses sayesinde artık haber verierek yapılıyor.Çünkü vatandaş sesini yüksltmiş.Bune be demiş.Ama hala kurum olarak kendi özeleştirmizi yapmaktan uzağız.

Neyse konumuza gelelim.Uzunca bir süredir .Bazen ayda bir bazen 3 haftada bir bölgesel elektrik kesintileri yapılmaya devam ediyor.Haber verilerek yapılıyor ya .Halk memnun gibi.Halbuki öyle değil.Halk sabrediyor.Ne zaman gelecek bu işin sonu diye bekliyor.

Ama artık bıçak kemiğe dayandı.Önce 30 senedir İngilterede bulunan  kuzenimi aradım.

Kuzenim dedim.Sizin orada elektrik kesintisi oluyormu diye söze başladım.

Cevabı manidardı.Geldim geleli 1 veya 2 kez oldu. Oda çok kısa süreli.

O zaman bende biriken ve sorulması gereken sorular çoğaldı.

Önce şu soru aklıma geldi.

Son 40 yıldır her yağmur yağdığında her gök gürlediğinde elektrikler kesiliyor,Madem ki ayda bir bazen iki adını şebeke yenilemesi koyduğumuz artık inandırıcılığı kalmayan saçma nedenlerle(hiç bitmiyormu bu yenileme 40 yıldır ayda 2 kez )elektrikler kesiliyor .Madem törenlerle bu ülkeye getirdiğimiz jeneratörlere rağmen madem Aksa gibi büyük bir elektrik sağlayıcısına rağmen bu ülke insanına esnafına sanayicisine kesintisiz elektrik sağlayamıyoruz.

Birileri işini eksik yapıyor demektir.Bırakın eksik yapma Birileri haketmediği vatandaşın verdiği vergilerle kendisine ödenen maaşı hak etmiyor demektir.

O zaman yapılması gereken şu 4 lü hükümet. Sayın Bakanlar.

Nasıl ki vatandaş bu ülkenin bir kurumuna hizmet almak için yapımından kullanımına tonlarca para veriyor.En üst amirinden işçisine hatırı sayılır maaş  ödüyor  ve doğru dürüst hizmet almayı bekliyorsa nasıl ki vatandaş sözünde durup zamanında ödemesi gereken parayı ödemediğinde gözünün yaşına bakılmadan elektriği kesiliyorsa nasıl ki esnaf sanayici iş adamı düzenli ödediği elektrik parasına karşılık elektrik kesintisi nedeniyle işlerinde mağduriyet yaşıyorsa .Devletin kurumuda üzerine düşeni yerine getirmediğinde mağdur olmalıdır. Mağduriyete sebep veren en başından en alt kısmına herkes bu sorumluluğun bedelini bir şekilde ödemelidir.Demokrasi demek bu.Halkçılık demek bu.İşçinin emekçinin  yanında olmak bu.Sosyal Devlet olmak bu.

Dün pazardı .Tatil günü.15 saat elektriğimiz kesildi.Restorantçımız mağdur ,Marketçimiz mağdur ,yurtlarında kalan öğrenciler mağdur .Evde bir Pazarı olan TV  başında keyif yapmayı beklerken etrafta var gücü ile çalışan onlarca jeneratör yüzünden kafası patlayan  vatandaşımız mağdur.

Nasıl düzeliriz biliyormusunuz.

Tatil günü nasıl ki çalışana 1’e 2  ödeniyorsa vatandaşada 15 saat elektrik kesintisinin karşılığını kwsaat 1’e 2 geri ödeyerek.

Emin olun 1881’de ilk elektrik üretim merkeziyle dağıtım şebekesini New York'ta kuran, elektrik enerjisini evlerde ve sanayide yaygın olarak kullanılmasının başlangıcını yapan Edison size çok müteşekkir kalırdı.