Tarım Dairesi, 37 ithal üründe yapılan analizlerde tüm ürünlerin temiz çıktığını, 22 yerli tarımsal üründe yapılan analizlerde ise, 1 sultani üzüm ve 1 maydanoz örneğinde limit üstü pestisit tespit edildiğini açıkladı.
Limit üstü kalıntıya rastlanan ürünlerin Çayönü’nden Mehmet Sever’e ait golyandro, Güzelyurt’tan Ayşe Hacer’e ait üzüm, Bostancı’dan Hakime Kayan’a ait nar, Tepebaşı’ndan Yusuf Duman’a ait ıspanak, Geçitköy’den Mete Avcı’ya ait maydanoz ile Taşpınar’dan Abdullah Aktoprak’a ait limon ve portakal ürünlerinde tespit edildiği kaydedilen açıklamada, söz konusu ürünlerin hasadına izin verilmeyerek beklemeye alındığı kaydedildi.

Öte yandan Mağusa’dan Elif Turaç’ın bir önceki analizlerde kirli çıkan maydanoz ve roka ile semizotu ürünlerinin tekrar limit üstü çıkması nedeniyle biçilmek ve sürülmek suretiyle imha edildiği dile getirildi.

Yukarıda kalame aldıklarım Tarım dairesinin çeşitli zamanlarda basın ve sosyal medya yolu ile yapılan açıklamaları.
Uzun zamandır beklenen ve çok yerinde açıklamalar.
Kanserin %90 sebebinin yediğimiz içtiğimiz gıdalardan %10 sebebinin genetik faktörlere bağlı olduğu bilimsel olarak ortaya konmasından sonra çok daha anlamlı.
Yalnız ülkemizde kanser hala daha artma eğiliminde,küçücük yavrular kanser illeti ile savaşıyor ,insanlarımız birden bire sebebi yokken ölüyor sebebi ancak otopsi de anlaşılanlar var.
Kimyasal bombardıman hala daha tüm denetim ve teşhire rağmen yapılmaya devam ediliyor.
Bunu yapanlardan ders almayanlar yapmaya devam ediyor.
Bu aşamada iki soru akla geliyor.
Ya bu şahıslara bunu yapmayı düşünen diğerlerinide caydıracak yeterli ceza verilmiyor.
Yada kontrol tüm bunlara rağmen yeterli değil.
Zaten Tarım dairesi müdürü Mehmet Akif Ünsalda bir sabah programında kendisine yöneltilen ‘’Siz marketlerden gönül rahatlığı ile çocuğunuzun yemesi için meyve sebze albiliyormusunuz’’ sorusuna şu cevabı veriyor.
‘’Bizde kayıtlı ticari amaçlı üretim yapan üreticiyi kontrol edebiliyoruz ama kaydı olmayan üreticiyi kontrol edemiyoruz’’ diyor.
Hemen aklıma akşam Maydanoz, Golyandro ,Domates ve Salatalığına kimyasal ilaç atıp sabah markete getirenler geliyor.

Birde Tarım dairesinin bunu nasıl kontrol edebileceği…

Keşke tüketiciye gıdanın son ulaşma yeri olan marketlere içeriğini ve sahibini bilmediği gıdayı satmaması ile ilgili

sorumluluk yüklensede akşamdan sabaha kanser riski ile yaşamamamızın önüne bir nebze geçebilsek...