Tufan hoca daha ilk günden mesajı vermişti…

Bu işi 15 gün oyalamayız diye!

Dün yapılan ve bugün yapılacak olan görüşmelerden sonra çok büyük ihtimalle CTP tabanından yükselen görüşler neticesinde Tufan hoca dediği gibi fazla oyalanmadan görevi iade edecek ve önümüzdeki süreçte CTP’li bir hükümetin olmayacağı kesinleşmiş olacak…

CTP ana muhalefet olarak sesini daha fazla yükseltecek, erken genel seçim için tempoyu yükseltecek!

Çünkü bu dönemde gerçekten de CTP’nin hükümette olduğu bir dönem fazlasıyla zorlu geçecek, Ankara ile bir takım ciddi sıkıntılar yaşanacak, hatta CTP hükümette olduğu için belki de bin pişman edilecek…

Sırf bu nedenle bile Erhürman’ın fazla gecikmeden görevi iade etmesi, yerinde bir davranış olacaktır!

Zira parti tabanına baktığınızda hükümet isteyenlerin sayısı da bir hayli azdır…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümet kurma görevini teamüller gereği verdi ama…

Perde gerisinde bir takım gizli görüşmeler de halen devam ediyor!

Ersan Saner son açıklamasında ne dedi:

Muhalefete de hazırız, görevi yeniden almaya da…

Bu açıklama bile bir diğer anlamda perde gerisinde bir takım gelişmeler olduğunun gayet net göstergesidir!

Doğal olarak ya da bir takım çevrelerden gelen ‘rica’lar nedeniyle belli UBP ve HP yetkilileri şu anki hükümetin devamı yönünde bir takım görüşmeler yapıyor, bir takım pazarlıklar sonucu yeni hükümetin kaderini belirliyorlar…

Aslında bakarsanız, belki de en doğru olanı da budur!

Biz her ne kadar ısrarla UBP-CTP hükümetinden ya da erken genel seçimden yana tavır koyup, halkın iradesinin ortaya çıkmasından yana tavır koysak da yeni bir hükümet ya da erken genel seçim demek, aynı anda büyük bir zaman kaybı olacak, ülkede yaşanılan sıkıntıların aşılmasında büyük zorluklar yaşanacaktır!

UBP’nin yeniden hükümette yer alması doğal olarak görülebilir ama HP için aynı şeyi söylemek epey güç olur…

Zira şu anda karşımızda ciddi bir bunalım içinde olan bir parti vardır!

HP kurulduğu ilk günkü kadar vatandaştan itibar görmemektedir…

Kudret hoca da diğer parti yetkilileri de bunun bilincindedir ama bir şekilde de HP’nin kabine dışında kalması kan kaybını daha fazla artıracaktır!

Sonra, hükümetten çekildiğini açıklayan Halkın Partisi eğer bir kez daha UBP ile hükümet kurarsa bunu hem kendi partilisine hem de kamuoyuna nasıl anlatacaktır…

Bu iki parti tekrar koalisyon hükümeti kurarsa ki, büyük ihtimalle de bu seçenek gerçekleşecektir, Kudret Özersay hangi pozisyonda olacaktır!

Genel Başkan mı, Dışişleri Bakanı mı yoksa sıradan bir milletvekili mi?

Şu anki pozisyonu ne olursa olsun kamuoyunda Kudret hocanın makamı, parti lideri konumundadır…

Ancak Kudret hoca gayet akıllıca bir manevra yapar da kendini halka iyi anlatabilirse, bir de hükümete yeniden geldikten sonra eskisine nazaran daha farklı bir tablo ortaya koyabilirse, işte o zaman hem kendinin hem de partisinin siyasi hayatının yaşama şansı olabilir!

Bir kere herkes şunu artık kabul etmelidir…

KKTC’de Lale Devri bitmiştir!

Zaten böyle bir düzenin de sonsuza kadar yaşama şansı yoktur…

Biz ısrarla kendi ayaklarımız üzerinde durmak yerine, hazırlı olma yolunu seçtiğimiz için, Türkiye’nin gönderdiği kaynakları bile yeterince kullanamayıp, kendimize düşen görevleri yerine getiremeyince, doğa boşluk tanımamış ve Ankara’nın bir takım eppoze girişimlerinin de sebebi olduk!

Severiz ya da sevmeyiz, Ana’nın buradaki bir takım girişimlerine onay vermesek de, artık bu ülkeye bir nizam ve intizam gelmelidir, bunu başaramazsak da kaderimize boyun eğmek gibi bir zorunluluğumuz doğmaktadır…

Bundan böyle hükümetler kimler tarafından kurulursa kurulsun, önceliği ülke sorunlarına vermeyenlerin de dışlanması kadar doğal bir şey olamaz!

Bu arada eğer gerçekleşirse, UBP ve HP’nin yeni hükümette olması en azından zaman kaybının da önünün kesilmesine neden olacaktır…

Sonrası da artık onların boyunlarının borcudur!

MESAJ KUTUSU

Sayın Ersin TATAR, Başbakanlık görevinde yanınızdan ayrılmayan ve sürekli destek çıkan bazı kişilerin bu sıralar Saray’a girmemesi için bir takım talimatlar verildiği yönünde şikayetler alıyoruz. İpleri eğer bir an önce elinize almazsanız önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz, bizden uyarması!

Sayın Ersan SANER, birkaç gün içinde hükümeti kurma görevi büyük ihtimalle yine size verilecek gibi görülüyor. Şimdiden işi garantiye alın ki kamuoyunun tepkilerine maruz kalmayın. Birkaç bakan revizyonu ile pek ala ki bir icraat hükümeti kurabilir, yola devam edebilirsiniz. Bu arada tabi ki kurultay bilmecesi de hala devam ediyor!

Sayın Olgun AMCAOĞLU, siz aylar önce 13’ncü maaşlar konusunda garanti verirken son birkaç gündür yine bir takım söylentilerle vatandaşın moral motivasyonu bozulmaya başladı. Belki tekrar olacak ama ufak da olsa bir açıklama lütfen…

Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, okulların laboratuarlarının bitirilmesi epey gecikirken şimdi de bazı işletmeler artan maliyetler nedeniyle mahkemeye gitmeye karar vermişler! Yerden göğe kadar hakları var çünkü dövizin yükselmesiyle birlikte değil kar etmek ceplerinden ödemek zorunda kalacaklar. Anlayacağınız sorun görünenden çok da büyük!

Sayın Sadık GARDİYANOĞLU, UBP’nin hükümeti kurma görevinde başarısız olmasının nedenlerini kimse açıklamaya cesaret edemediğine göre acaba bu görev yine size mi düşüyor dersiniz. Kamuoyunun pered gerisinde yaşananları bilmesinde hakkı yok mu yani!

Sayın Yusuf KISA, bazı iş insanlarının vergi kaçırdığı yönündeki iddialarınızı açıklamanız kamuoyunda büyük bir beklentinin yaşanmasına sebep olmuş. Millet gözünü kulağını açtı sizin yayınları beklemeye başladı. Hadi bakalım gazanız mübarek olsun!

Sayın Serdar DENKTAŞ, şu sıralar sessiz ve sedasız olarak bir kenarlarda dursanız da yeni hükümet modelleri için çeşitli teklifler aldığınız yönündeki konuşmalar yapılıyor. Bakalım önümüzdeki günlerde siyaset nelere gebe, artık hep birlikte göreceğiz değil mi?..

Sayın Suphi COŞKUN, Diprakpaz’daki vakalardan sonra bölgede resmen sıkı yönetim ilan ettiğiniz ve hijyen ve denetimleri artırdığınız gözleniyormuş. Bu arada umarız devlet de kendini gösterir ve sizi oralarda kaderinizle baş başa bırakmaz…

Sayın Nidai SALİŞ, Res-Bir basın sorumluluğu göreviniz hayırlara vesile olsun. Bundan böyle demek ki sizin mekanda yemeli içmeli basın toplantısı bir hayli fazla olacak desenize.

Sayın Mustafa AKINCI, yeni imajınız kimileri tarafından beğenilirken kimileri de fazla pejmürde olarak nitelendirdi. Bize göre de eskisi sanki daha iyi gibi geldi. Bu arada berberlerde epey maddi sıkıntıda onları da ihmal etmemek gerek değil mi?

Sayın Salih CANSEÇ, yakın dostlarınızdan telefonlara bakmayıp ayrıca geri dönüş yapmadığınız yönünde şikayetler gelmeye başladı. Hayırdır bu meşguliyetin bir nedeni var mı yoksa kendinize kafa izni mi verdiniz?