Birkaç aydır kızımızın okulu dolayısı ile Gazimağusalı olduk dersek yeridir.

Haftada 2 gün Lefke Gazimağusa arasında gidip geliyoruz.

Tabii seçim dönemi olması nedeniylede bu vesileyle birçok beldeyede seçim nedeniyle yaşananlarıda gözlemleme fırsatı buluyoruz.

Zaman zaman değişik mekanlarda vatandaşla sohbet etme şansıda bulunca işin nabzınıda tutuyorsunuz.

Böylesi dönemlerde anketler yerine vatandaşla birebir sohbet çok daha samimi ve gerçek bir nabız tutma yöntemi olduğuna inanlardanım.

Açıkçası beklentiler çok fazla değil.Bir tek istekleri var.

Milletine devletine inanan, mazaretlere sığınmayan iş yapabilecek insanlar seçilsin diyorlar.

Birde hükümet işleri ile yereldeki siyaseti bu seçimde vatandaş birbirine karıştırmamış sanki.Çoğunluk o iş başka bu iş başka diyor.Belkide alternatife duyulan güvenin erozyana uğramasıda bu düşüncenin hasıl olmasına sebep olmuş olabilir.

Binalara ve yol güzergahlarındaki bilboardlara baktığımda birçok beldede ittifak adaylarının üstünlüğü göze çarpıyor.

Gazimağusada Dr.Erdal Özcenk, Gönyelide Hüseyin Amcaoğlu Lefkede Adil Özgey Lefkoşada Sadık Gardiyanoğlu Girnede Nidai Güngördü ,Beyarmudunda İlker Edip Tatlısuda Hayri Orçan ,Güzelyurtta Mahmut Özçınar etrafında ittifak partileri tam kenetlenmiş görünüyor.

Açıkçası bu beldelerdeki ittifak adaylarınada baktığımda benim için en önemli seçim kriteri olan ‘’bugüne kadar gerek özel gerekse iş yaşamlarında yaptıkları nedir’’ kriterine baktığımda umut vaat eden adaylar.Refaransları oldukça iyi.

Adayların uçuk vaatleri yok.Beldelerinin en önemli sorunlarına üretecekleri çareleri birkaç başlık altında toplamışlar.

Sokak hayvanlarına ,tarımcısına, hayvancısına,gençlerine yaşlılarına sahip çıkan projeler ön plana çıkıyor.Yapabilirler mi elbette onu zaman gösterecek.Lakin bu adamlar yapabileceklerine halkı inandırmışlar.

Buda kendilerini bir adım öne geçiriyor.

Vatandaşın bu beldelerde görüşüde bu yönde.Hatta bu görüşlerini sosyal medyadan çekilen video kliplerinde açık açık cesaretle paylaşanlarda çok.

Ulusal Birlik Partisi seçim dönemi olmasına rağmen parti kararlarına uymayanları görevden alma ihraç etme disiplin soruşturması başlatma gibi kararlarıda eskiden görmediğimiz bir davranış şekliyle hiç korkmadan alabiliyor.

Buda yasa tüzük ve yönetmeliklerin demokrasiye uygun işleyişini göstermesi nedeniyle bir yerde partili partisiz vatandaşlar tarafından sempati ile karşılanıyor diyebilirim.

Bu kararlılıkta partiye olumlu olarak yansıyacak gibi görünüyor.

İttifak ama özellikle UBP’ si Laptada ,Geçitkale ve Mehmetçiktede toparlanırsa 25 Aralıkta büyük bir başarıya imza atacak.

Bu yarışın diğer bir önemli partisi CTP ‘ye gelirsek.Bu konuda diyebileceğim şu ki sönük bir seçim süreci yaşıyorlar.Seçimi kaybetmiş ve marazi bir görüntü sergiliyorlar.

Birçok beldede hatta çok iddialı oldukları sosyalmedyada dahi üstünlüğü kaybetmiş görüntüsü var.

Açıkçası yıldızlı belediye sloganıyla çıktıkları yolda ellerinde tuttukları 2-3 belediye hariç birçok belediyede vaat ettikleri ve halkın beklentisi olan birçok projeyide yerine getirememişler buna son dönemde ana muhalefet konusunda kendilerinden bekleneni yerine getirememenin verdiği demoralize durumunda eşlik ettiğini söyleyebilirim.Buda yerel seçimlere yansıyacak gibi duruyor.

Seçime az bir süre kala değerlendirmem bu yönde .Kim kaç belediye alır konusuna gelirsek.

İttifak en az 10 diyorum.