Türkiye’den kaynak akışı anlaşılan yerel seçimlere takıldı…

Maliye Bakanı Serdar Denktaş da zaten bunu açıkladı!

Ayrıca karamsar bir tablo ortaya koydu…

Seçimler bitecek, protokol imzalanacak ki daha uzlaşılmayan konular varmış, belki de para akışı yıl sonunu bulacak!

Bu arada hangi konular üzerinde uzlaşılmadığı da önemlidir…

Bunlar sır değilse de açıklanmalıdır!

Türkiye bizden ne istiyor?

Biz neleri yapıyor neleri yapmamak için diretiyoruz…

Şeffaf bir hükümet olduğunuzu hala iddia ediyorsanız buyurun açıklayın, kamuoyunun tartışmasına sunun!

KKTC maliyesi uzun bir zamandır doğru yönetilmedi…

Çünkü siyaset hep ön planda oldu!

Siyaset olunca da partizanlık ve popülizm var demektir…

Şimdi yaşanan sıkıntıların büyük bir bölümü bu yüzdendir!

Sorgusuz sualsiz arka kapıdan yapılan istihdamlar sonuçta kamudaki verimsizliği getirdi…

Şimdi kamu reformu yapacağız diye birbirimizle didişiyoruz!

Bu konuda önümüzdeki günlerde ciddi bir iç çatışma yaşanacak ve hükümet edenler ile sendikaların sürtüşmesini hep birlikte izleyeceğiz…

Ülke bütçesinin yüzde 85’inin çalışanların maaşına gittiği bir ülkede bu tür tartışmaların galibi hiçbir zaman olmayacaktır!

Ta ki sağlıklı ve yaşayabilir gerçek bir kamu reformu yapılıncaya kadar…

Maaşları hadi bir kenara koyduk…

Bu ülke 2017 yılında 112 milyon TL ek mesai ödemiştir!

Rakam 2018 yılında daha da korkunç hale gelerek ek mesai ödemeleri geçen yıl 150 Milyon TL’yi buldu…

Çok büyük ihtimalle de 2019 yılında 200 Milyon TL’ye dayanacak!

Her geçen yıl da artarak devam edecek…

Doğal olarak şikayetler de hiç bitmeyecek!

Buna artık kesin bir formül bulunmalıdır…

Aslında formül de gayet basit…

Geçenlerde KTAMS Eski Genel Başkanı Ahmet Kaptan ile buluştuk sohbet ettik…

Sendika kökenli olmasına rağmen o da fazla mesailerden şikayetçi oldu!

Bunun sürdürülebilir olmadığını da ekledi…

Ve işte formül de ondan geldi!

Ahmet Kaptan, devlete 600 genç insanın istihdam edilmesi halinde ek mesailere ödenen yüklü paranın da artık son bulacağına inanıyor…

Peki nasıl olacak bu;

200 Lise mezunu alınacak…

Bunarın devlete yıllık maliyeti 960 Bin TL tutuyor!

Sonra sırada 400 üniversite mezununun istihdam edilmesi geliyor…

Onlara ödenecek yıllık ücret de yılda 2 Milyon 120 bin TL kadar!

Ve 50 uzman doktor…

Yıllık toplam ödemeleri 556 Bin TL civarında olacak!

Ahmet Kaptan 13’ncü maaşları da katmış hesaba…

Sonuçta orta çıkan rakam şu;

47 milyon 500 Bin TL!

Nerde 150 Milyon TL ek mesai ödemesi…

Nerde 600 genci istihdam yaparak hem onları iş ve aş sahibi yapmak hem de 100 Milyon TL tutarında ek mesai ödemesinden tasarruf etmek!

Onun içindir;

Artık ek mesai tartışmalarının bitmesi için yeni istihdamlar düşünülmeli anı zamanda gençlerin önü açılmalıdır!

Düşünün deriz…

“30 Bin TL’lik gelir lösemi hastası Demir için kullanılacak…”

“Peace and Sport organizasyonundan elde edilen 30 bin TL’lik gelirin tamamını, Yenicami Ağdelen Kulübü (YAK) alt yapı futbolcusu Lösemi teşhisi konulan Demir’in tedavisinde kullanılmak üzere bağışladı. MTG Başkanı Koral Bozkurt, yönetim kurulu olarak, hiç tereddüt etmeden elde edilecek geliri minik Demir’in tedavisine bağışlama kararı aldıklarını hatırlatarak, “Futbolun içinde kalarak, futbol ve ülke insanına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Bazı medya organlarına yansıyan ve MTG’nin “parayı aldı ne yaptı” şeklinde sorgulanmasına neden olan haberlere de tepki gösteren Bozkurt, “Organizasyondan elde edilecek gelirin tamamını bağışlayacağınızı açıkladık, maç sonrası Çarşamba günü ise gelirimizin tamamını Demir’in ailesinin hesabına yatırdık.

Bunu tekrardan açıklamadık. Bu işin showunu yapacak bir camia değiliz maç sonrasında yönetim kurulu kararımızı basına açıklamıştık. Bunu Mısır’daki sağır sultan bile duydu. Üstelik bu konu üzerinde spekülasyon yapılacak, reklam yapılacak bir konu da değil ama, üzülerek bir kez daha bağışı yaptığımızı söylemek zorunda bırakılıyoruz” dedi. Bozkurt, açıklamasını şöyle noktaladı: Biz, ülke futbolunun mihenk taşı bir kulübün temsilcileriyiz.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Pile’deki organizasyonda da bu bilinçle ülkemize hizmet ettik. En başından itibaren, siyasetten uzak durduk. Futbolun, sporun birleştirici yanını öne çıkardık.
Sürecin tamamında kentimizi be camiamızı en iyi şekilde temsil eden ekibime ve takımınızın her ferdine teşekkür ederim. Bize görev düşen her platformda da ülkemizin, kentimizin temsiliyeti için gereğini yapacağız. Bunun dışındaki tüm spekülasyonlardan MTG’nin uzak tutulmasını istiyoruz…”

Mağusa Türk Gücü

MERAKLI KÖŞE?

Şeker Sigorta soruşturması ne oldu?

Oysa manşetlere taşınmıştı…

Eski yönetim bilmem kimlere ne kadar reklam geliri filan sağladı diye!

Bu soruşturma ne kadar sağlıklı bir şekilde yapılıyor bu konuda kuşkularımız var…

Çünkü soruşturulan hem eski hem de yeni yönetim kurulu üyelerinden Ömer Arabacıoğlu hala bu görevinin başında ve yönetim kurulu toplantılarına katılıyor!

Nasıl bir soruşturmaysa artık bu biri çıksın anlatsın bize artık…

Para transferi var mı?

Gökhan Naim’in hunharca öldürülmesi olayı…

Polis özverili bir şekilde konunun üstünde ve her geçen gün birilerini tutukluyor ve içeri atıyor!

Aynı zamanda konula ilgili bize de bir takım yerlerden ihbarlar yapılıyor…

Bir para transfer olayından bahsediliyor!

Bunlar çete ya…

Umarız polisimiz bu konuları da göz önünde bulundurarak yapar çalışmalarını!

                                       

Kitap okuyor musunuz?

Bir Kütüphaneler Haftasını daha geride bıraktık…

Her zaman olduğu gibi belli kesimlerin mesajlarını izledik!

Kendi çevremden örnek verecek olursam düzenli kitap okuyan kişi sayısı çok az…

Herkesin evinde muhakkak ki birkaç tane de olsa kitap vardır ama emin olun ki bunlar sadece kitaplıkları süsleyen birer meta olarak duruyordur…

Sahi siz en son ne zaman kitap okudunuz?

Ya da?

Çocuğunuza kitap okuması için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Onlara örnek oluyor musunuz?

Yoksa cep telefonları kullanımı buna fırsat vermiyor mu?

Niye Larnaka’dan geldi?

Japon bilim insanını alkışlıyoruz toplum olarak…

Bir madalya takmadığımız kaldı onu da yapın tam olsun!

Rumlar kendisini Larnaka’da 9 saat beklettikten sonra geri göndermişler…

O da bu kez İstanbul üzerinden KKTC’ye giriş yapmış!

İyi yapmış da…

Onun Güney’de sıkıntı yaşayacağı hiç mi aklınıza gelmedi?

Daha önce niye düşünmediniz?

Ya da bu bir türlü senaryonun ürünü müdür?

MESAJ KUTUSU

Sayın Hasan Ali BIÇAK, YÖDAK ve Net Kent Üniversitesi arasında görülen mahkemede verdiğiniz yazılı bir mektup tartışma konusu olmuş. Konuyu didik didik etmeye başladılar ve yakında başınızın epey ağrıyacağı iddiaları yapılıyor, haberiniz olsun istedik!

Sayın Serdar DENKTAŞ, 2019 yılında ek mesailere ödenecek olan toplam paranın 200 Milyon TL’ye ulaşacağı tahmin edilirken artık bunu ortadan kaldırmak için istihdam yapmaya ne dersiniz? Bir hesap kitap yapın deriz!

Sayın Ersin TATAR, bazı parti yetkililerinizin KKTC’nin varlığı konusunda olumsuz konuşmalar yaptığını biliyor muydunuz? Parti politikaları açısından ters olan bazı görüşlerin önünü kesmeseniz ileride bunun sıkıntılarını yaşayabilirsiniz, bizden uyarması!

Sayın Raif İlker BURAN, Dünya Meteoroloji Günü kutlamaları devam ederken daireye alınması elzem olan cihazların acilliği konusunda hükümete bir rapor sunmayı akıl ettiniz mi? Siz bastırmazsanız onlardan sakın bir icraat beklemeyin olur mu?

Sayın Turgay DENİZ, vergi ve elektrik zamlarından sonda oda olarak bir takım eylem planları hazırlamaya başladığınız konuşuluyor. Bir ilk olacağı için nasıl bir eylem tarzı olacağı merak konusu olmuş ki bu konuda yoğun mesajlarınız geliyor…

Sayın Erhan ARIKLI, partinize yakın bazı kişiler ada genelinde tanınan ve sevilen isimlerin partiye kazandırılması için girişim başlatmanızı istiyorlar. Aksi halde seçimlerde alınacak olan sonucun hayal kırıklığı yaratacağını düşünenler bile yok değil haberiniz olsun istedik!

Sayın Mehmet EZİÇ, marka haline gelmiş işletmenizi karalama kampanyası bir kez daha maya tutmadı ve vatandaş yine sahip çıkarak gereken cevabı verdi. Ne mutlu ki size böyle bir güven sağlamışsınız, tebrik ederiz…

Sayın Aslan BIÇAKLI,siz hala Telefon Dairesini sattırmayacağınız yönünde açıklamalar yapmaya devam edin o iş çoktan bağlandı ve ortak şirket belirlendi bile! Bir gece ansızın gelip daireye girecekler ruhunuz bile duymayacak yazın bunu bir kenara olur mu?

Sayın Nilden BEKTAŞ, sosyal medyadaki sitem dolu paylaşımınız tam da taşı gediğe oturtmak gibi oldu aynı zamanda eşinize büyük bir destek atışı yapmış oldunuz. Bu arada artık şu soyadı meselesini de halletsek diyoruz zira bu konuda dostlarınıza söz verdiğiniz iddia ediliyor…

Sayın Mahmut ÖZÇINAR, Yayla köyü sakinleri lağım suları ile boğuşmaya devam ederken yakında sağlık sorunu yaşayacaklarından endişe duyduklarını belirten mesajlar gönderiyorlar. Bu arada söz verdiğiniz Yayla sahil projesiyle ilgili bir gelişme var mı yoksa o da sadece seçimlere yönelik miydi?

Sayın Ali KİŞMİR, uzun bir süredir program yaptığınız Genç TV ile yolları ayırdığınızı öğrendik hayırlara vesile olsun artık. Bakalım ateşli programlarınıza hangi kanalda devam edeceksiniz merakla bekliyoruz…

Sayın Necmi KARAKOÇ, Sivil Savunma olarak KKTC’de 4 binden fazla öğrenciye sanal da olsa deprem kursları vermeniz bir ilk olması açısından önemliydi. Tebrik eder başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz…

Sayın Necdet OSAM, Japon bilim insanını ha keşke daha önceden hesaplayıp Güney’den değil de Türkiye üzerinden adaya getirtseydiniz! O kadar yolu boşuna tepmezdi değil mi ama? Umarız bunun ardında başka nedenler yoktur!

Sayın Tekin ARHUN, kapandı unutuldu ya da sümen ardı edildi diye bilinen bazı dosyaların pek yakında yeniden açılacağı yönünde bazı duyumlar gelmeye başladı. Umarız siz de şimdiden önleminizi alır ters köşe olmazsınız, uyaralım dedik!

Sayın Bülent DİZDARLI, Hindistan gezisi bitip uçaktan iner inmez eğilip yeri öptüğünüz iddia ediliyor. Herşeye rağmen memleket özlemi bambaşka bir şey değil mi? Burada siyasi partiler bir kez daha peşinize düşmüş ve teklif üstüne teklif yağıyormuş, Sakın ha şarkısını biliyorsunuz değil mi?