Son günlerde tartışma konusu olan DAÜ-YÖDAK tartışmaları…

DAÜ Rektörlüğünün açıklamasından sonra olay daha fazla netlik kazandı!

İşte konuyla ilgili haber:

“DAÜ’den yapılan açıklamada, Hülya Harutoğlu’nun DAÜ’de bir süre görev yaptığı, dekanlık görevinde de bulunduğu ve bu sürede yardımcısı ile birlikte kimi konferans ve benzeri çalışmalarda Rektörlüğün verdiği mali yetkilerin dışında davrandıklarının murakıp tarafından tespit edilmesiyle haklarında 25 Mayıs 2016’da Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne şikayetçi olunduğu ve/veya suç duyurusunda bulunulduğu yer almıştı.

DAÜ açıklamasında, “gelinen noktada üniversitenin kaynaklarını şahsi zimmetine geçirmekle suçlanan ve/veya bu yönde aleyhine Polis Müdürlüğü’nce soruşturma yürütülen bir kişinin, üniversiteyi denetlemesi ve herhangi bir izin konusunda kanaatte bulunmasının kabul edilebilir olmadığı, vereceği kararların ve denetimlerin tarafsız olamayacağı” savunulmuştu…”

DAÜ’nün talihsiz bir açıklamasıydı bu çünkü bu açıklamam ile kamuoyu yanlış yönlendirilmek istendi…

Bunun da kanıtı YÖDAK’ın karşı açıklaması oldu…

İşte o açıklama;

“YÖDAK’ın denetleme görevini yerine getirmesinin engellenmesinin kabul edilebilir olmadığı ve Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve yükseköğretim kurumlarını denetlemekle görevli bir kurulun üyesi hakkında DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamanın doğruları yansıtmadığı kaydedildi.

YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu’nun 65/2005 sayılı Yükseköğretim Yasası kuralları tahtında aday olduğu, gerekli yasal incelemelerden de geçerek Cumhuriyet Meclisi tarafından seçildiği ve Cumhurbaşkanı tarafından atandığı kaydedilen YÖDAK açıklamasında, Harutoğlu’nun bu yasada belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlü olduğu belirtildi.

YÖDAK açıklamasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nce yürütüldüğü belirtilen (Cürüm 184/2016) dosyada Prof. Dr. Hülya Harutoğlu’nun tanık olarak ifadesine başvurulduğunun öğrenildiği; Harutoğlu’nun DAÜ’ye yapılan bir önceki denetim ziyaretine yıllık izinde olduğundan katılamadığı anlatıldı…”

DAÜ Prof. Dr. Hülya Harutoğlu için ‘tanık’ ifadesini kullanıyor…

DAÜ ise bunun tam tersi olan ‘sanık’ ifadesini!

Polisteki kayıtlar da ‘tanık’ diyor…

Demek ki DAÜ’nün açıklamasında çok da iyi niyet yok!

Rektör Prof Dr. Necdet Osam keyfi bir karar vermiş, Harutoğlu DAÜ’ye sokulmayacak…

Tamamen keyfi bir karardır bu!

Cumhuriyet meclisi atamış, Cumhurbaşkanlığı onaylamış ve DAÜ her iki kurumu da tanımıyor anlayacağınız…

Necdet hoca tamamen duygusal bir karar üretmiştir!

Geçmişte yaşanan bir takım gelişmelerden sonra biraz da intikamcı duygularla…

DAÜ’ye de yakıştıramayız Necdet Hocaya da!

Ha keşke geçmişte kalan rektörlük seçimlerinin intikamı böyle hukuk tanımaz bir kararla almaya kalkmasaydı…

Bakın yukarıda ne dedik;

Cumhuriyet Meclisi atadı, Cumhurbaşkanlığı imzaladı!

Konu 3 gündür gazetelerde ama bu iki kurumdan hala bir açıklama gelmedi…

Çünkü burada her iki kurumun kararını da tanımazlık vardır!

Hadi DAÜ’yü bir yana koyalım…

Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı nasıl olur da kendi aldıkları ve onayladıkları kararların arkasında durmazlar!

İki kurum gazete manşetlerinde kapışsın onlar da sessiz kalsın…

Onlar ayıp ediyor doğrusu!

Dr. Uçaner’i yine kızdırdılar…

“Arkadaşlar,spor yapmayın,alkole yüklenin,sigarayı lokomotif gibi hiç söndürmeden direkt akciğerlere çekiniz,100 metre ilerdeki markete arabayla gidiniz, böyle gannavuri,yada kimyasal hap veya tozları kahvaltıda,öğlen,ve akşam sağlam çekin,şekeri aşırı tüketin,hatta şekeri şekerle karıştırıp tüketin,yağlı,gızartma,ve sadece fast food tüketin..Ha birda gece 3-4 de yatıp 7 gibi uyanın,kola içip güne başlayın,içinde kafein var,eyidir!!!
SAKIN ama SAKIN SPOR YAPMAYIN !!
BAKIN BAĞIMLILIK YAPARMIŞ,,
BUNU YAZAN PROF DA KİMSE ZANNEDERSAM SPOR SALONUNUN ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEMİŞTİR HATTA İÇİNİN NASIL OLDUĞUNU BİLE BİLMEZ!..”

(Dr.Erol UÇANER)

Sadece Merak İşte?

Ne karar aldılar?

Cumartesi günü toplanan Bakanlar Kurulu…

Gözümüz kulağımız onlardaydı ama!

Gün boyunca beklenen kararlar bir türlü açıklanmadı…

Her halde çay kahve içip sadece sohbet etmediler değil mi?

Onlardan ricamızdır, her Bakanlar Kurulu toplantısından sonra hükümet sözcüsü bir iki kelimeyle kararları özetlesin…

İçeride neler oluyor herkesin bilmeye hakkı var!

Rahatsız olmak yeterli mi?

Kadın vekillerimiz sağ olsunlar var olsunlar…

Kadınlara uygulanan şiddet ve etlerini satmak zorunda kalan gece kulübü çalışanlarından dolayı epey rahatsız oluyorlarmış!

Bu konuda duyarlı olmaları iyi güzel de…

Rahatsız olmakla hiçbir sorun çözülmüyor işte!

Onlar da artık birilerini rahatsız etmeliler ki kanayan yaralarda tedavi sürecine başlansın…

Polis niye yok?

Büyük tartışmalara neden olan Lefkoşa-Girne yolunun tamirat nedeniyle tek şeride düşmesi…

Biz ara sıra gidip geldiğimiz için çok etkilenmiyoruz ama bir de haftanın 7 günü bu yolu kullananlar var işte onlar artık tamamen isyan bayrağını çekmiş durumdalar…

Bizim gördüğümüz eksiklik ise burada sürekli trafik devriyelerinin bulundurulmaması!

En basit bir kazada bile yol tamamen kilitleniyor…

Tamam vatandaş kaliteli hizmet için biraz sabredecek ama devletin kurumları da üzerine düşeni mutlaka yapacak!

Yurtları niye istemiyoruz?

Anlamak çok güç…

Bazı vatandaşlar artık bölgelerine yurt yapılmasını istemiyorlar!

Gerekçeleri de malum olaylar…

Çözüm gerçekten de kesip atmak mı yani?

Hem ülkeye öğrenci gelsin insanımız kazansın diyoruz hem de gelen öğrencilerin barındığı yurtlara tepki koyuyoruz…

Hani Kıbrıs Türkü misafirperverdi, kucaklayandı?

Onları dışlamayın aksine sahip çıkın lütfen!

MESAJ KUTUSU

Sayın Teberrüken ULUÇAY, Meclis’in atadığı bir YÖDAK üyesinin DAÜ rektörlüğü tarafından denetlemelere sokulmaması sadece onların değil biraz da Cumhuriyet Meclisi’nin sorunudur diye düşünüyoruz. Alınan kararların arkasında siz durmayacaksınız da başka hangi kurum duracak acaba? Lütfen ses verin artık!

Sayın İbrahim BENTER, bazı çevreler düğmeye bastı ve sizi o koltuktan indirmek için operasyonu başlattı. Sanırız Ankara’daki bağlantılarınızı bilmiyorlar ama yine de dikkat edin deriz. Şimdi yepyeni bir tartışma konumuz başlıyor, bizden uyarması…

Sayın Tolga ATAKAN, Lefkoya Kuzey çevre yolu her türlü tehlikesine rağmen bazı sürücüler tarafından kullanılmaya devam ediyor. Burada olası bir felaket geliyor ama bizim Karayolları henüz bir önlem almış değil. Haberiniz olsun istedik!

Sayın Necdet OSAM, poliste tanık olarak ismi geçen bir hocanın sizin tarafınızdan sanık olarak algı operasyonu yapılması hoş ve etik değil! Hadi siyasileri anlamsız kapışmalarından dolayı anlarız da akademi dünyası bari temiz kalsa daha iyi değil mi?

Sayın Cemal ÖZYİĞİT, kadın öğretmenlerde uzun tırnağa karşı çıkan bazı bakanlık müfettişlerinin can sıkmaya başladığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Yani başka işleri güçleri kalmadı da artık tırnaklarla mı uğraşmaya başladılar!

Sayın Oktay KAYALP, başka ciddi bir aday çıkmadığı için CTP’nin G.Mağusa Belediyesi  başkan adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Rakibiniz de birden fazla partinin destekleyeceği bir aday olduğu için işiniz epey zor…

Sayın Ahmet VARIŞ, Tıp-İş Başkanlığınız camia tarafından memnuniyetle karışılandı hayırlı ve uğurlu olsun. Ancak bazıları var ki birilerinin sizi yönetmesine karşı önleminizi en baştan almanız yönünde uyarılarda bulunuyor. Yani gölge başkan olayı anlayacağınız…

Sayın Hasan SERTOĞLU, bazı kulüpler koltuktan indirilmeniz için isyan bayrağını açtılar ve önümüzdeki günlerde listeye yeni kulüpler de katılacak diye duyduk. Yerel seçimler öncesinde çok da manidar bir eylem planı oldu değil mi?

Sayın Sunat ATUN, Ankara’dan da istediğiniz destek gelince UBP Genel başkan adaylığı konusunda daha bir cesaretlendiğiniz ve artık sesli konuşmaya başladığınız söyleniyor. Yine de parti tabanını iyi yoklayarak bu işe girmeniz daha hayırlı olacak diyorlar, bizden hatırlatması…

Sayın Erhan ARIKLI, çok yeni bir parti olmasına rağmen YDP’nin hızlı bir şekilde kurumsallaştırılması çalışmaları gözlerden kaçmıyor. Bu arada şu ayar işine de bir son vermek ülke iç huzuru açısından önemli değil mi?

Sayın Emre ÖZKAN, Alayköy bağımsız belediye başkan adaylığınızı açıklayıp çalışmalara şimdiden başlamışsınız bile. Rakibiniz epey kudretli onun için zor olacak ama imkansız da değil yani. Hayırlara vesile olsun artık…

Sayın Mustafa GÜLCAN, 2 Milyon TL gibi ciddi bir parayı zimmetinize geçirmekle suçlanırken bölge halkının size bu konuda destek çıkması ve olayın ardında başka şeyler olduğuna inanması epey önemli bir konudur. Sonuçta artık adaletin kestiği parmak acımayacak değil mi?

Sayın Mustafa AKINCI, Din İşleri Dairesi Başkanı talip Atalay hakkında artık size de azı suçlamalar yapılmaya başlandı ve siz sessiz kalmayı yeğliyorsunuz. Bu tartışma ve suçlamalara Saray’ın da mutlaka bir açıklaması olmalıdır diye düşünüyoruz!

Sayın Serdar CANALTAY, 33 yıllık kamu hizmetinden sonra artık emeklilik günleri başlamış ve yeni bir hayata adım atmışsınız. Biraz da artık bayanlar çalışsın erkekler yan gelip yatsın değil mi? Yeni yaşamınızda en güzel günler sizlerle olsun…

Sayın Ahmet BENLİ, Gönyeli’ye fiber optik internet hattı bölge halkını epey heyecanlandırmış olmalı ki tebrik ve teşekkür mesajlarınız gelmeye başladı. Her konuda farkındalık yaratmada üstünüze yok değil mi? Tebrik ederiz…

Sayın Alev-Hüseyin ŞENSOY, pek muhterem babanızın vefatını üzüntü ile öğrendik merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin artık…