Dün yine tutuklanmalar oldu. 147 paket de uyuşturucu ele geçirildi. Hayal edin lütfen, bir defada 147 paket uyuşturucu. Allah bilir kaç bin paket daha var piyasada dolanan. Nurlar içinde yatsın, Arda’nın ölümünden sonra bu altıncı tutuklanma. Genç çocuğun ölümü ile karanlıklar aydınlığa çıkmaya başladı fakat keşke bu ölüm yaşanmadan birileri vicdan azabı çekseydi de bu zehir tacirlerini ihbar etseydi.

Arda’nı çok genç yaşta ölümü tüm sevenleri gibi herkesi yasa boğdu. Daha hayatının baharında iken bu illete yenik düştü ya da düşürüldü. Bugün sorgulanması gereken en önemli konu uyuşturucu ticaretinin kimler tarafından yapıldığı ve yaygınlaştırıldığı. Uyuşturucuya alıştırılan gençler, ölümün kendilerine ne kadar yakın olduğunu bilmeyerek bu batağın içine sürükleniyor. Birçok aile, çocuklarının ne kullandığından haberi olman yaşıyor. Çocuğunun sigara içtiğini bile bilmeyen aileler var. Düşünün bir, çocuğunuz sigara içiyor ama sizin bundan haberiniz yok. Peki, uyuşturucu kullandığından nasıl haberiniz olmasını beklersiniz ki?

Tutuklanmaların sayısı artıkça olayın çözülmesi daha da kolaylaşacaktır. Ama kökten çözülmeyecektir. Birçok genç eğlence mekânlarında alıştığı bu illetin müptelası oluyor. Zamanla alışkanlığa dönen bu illet maalesef ki gençlerin sonunu getiriyor.

Aileler, çocukları kimlerle arkadaş kimlerle değil bilmelidir. Çocuklarının arkadaşlarının önemi küçümsenemez. Arkadaşlık ortamında alıştığı her kötü alışkanlık çocuğunuzun geleceğin ile oynamaya yeter de artar bile.

Acının tarifi yoktur. Hele de kaybettiğiniz çocuğunuz ise. Canınız yanar ama anlatamayacak kadar büyük bir acıdır bu. Kimse yaşamasın, yaşatılmasın.

Arkadaş; hem iyidir hem kötü. Duruma göre arkadaşlıklar vardır artık. Arkadaşlarınızın alışkanlıkları sizin de alışkanlıklarınız olur. Yani kötüyse kötü iyiyse iyi yolda yürürsünüz. Arkadaşınızı sevdiğiniz için onun kötü yönleri batmaz size. Ama bir tartıya koyduğunu an iş değişir. Kötüyse eğer uzaklaşmanız zordur elbette ama eğer size zarar verecekse kötüleri eleyin hayatınızdan. Tercih edilen değil tercih eden olunuz. Gençler maalesef işin ciddiyetinde değil. Tanımadıkları insanlarla bilmedikleri ortamlarda alemler yaparak zamanın zevke dönüştüğünü düşünüyorlar. Halbuki sadece anlık zevkler için bir ömür harcayan gençler geride gözü yaşlı anne baba bırakarak gidiyor.
147 uyuşturucu paketi bulundu. Umarım bu sayı artar ve nice tedarikçiler yakalanarak hapsi boylar.