Ülkemiz en güzel mevsimini, baharını yaşıyor. Her yanda ve her yerde yeni bir uyanışın, hayata yeniden yepyeni bir güçle başlamanın heyecanı yaşanıyor.
-Her yanda açan çiçekler, yeşeren ve meyve vermeye hazırlanan ağaçlar, etrafta uçuşan böcekler ve dallarda şakıyan kuşlar, gelecek güzel günlere umutla bakarak eğlenen gençleri heyecanlandırıyor.
-Uzun bir süredir tarlada olgunlaşmayı bekleyen mahsulünü satarak, harcadığı emeğin karşılığını almaya hazırlanan insanlar umutlarını tazeliyor.
-Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri ile içindeki sevinci dışa vurmaya ve bir okul dönemini daha tamamlayarak yeni bir yaz tatiline girmeye hazırlanan çocuklar, bir eğitim dönemini daha tamamlamanın ve gelecek yıl yeni bir sınıfta yeni arkadaşlarla birlikte olabilmenin sevincini yaşıyor.
-Kış döneminde boş kalmış, turistik tesisler, şimdi yeni bir turizm dönemi için hazırlık yaparak yeni müşterileri ağırlamaya, onlara hizmet vermeye hazırlanıyor.
-Bütün kış mevsimi boyunca boş kalan plajlar, yeniden cıvıl cıvıl insanlarla dolup taşmayı, yeni etkinliklerle süslenerek zenginleşmeyi bekliyor.
-Kış mevsiminde sakinleşen çeşitli kümes hayvanları, havaların ısınmasıyla hareketlenip çiftleşerek, yeni yavrular ortaya çıkarmak için yeni kuluçka dönemlerine giriyor.
-Kış mevsiminin ağırlığını ve çeşitli zorlukları üzerinden atan belediyeler, bölgelerinde yaşayan insanlara daha iyi, daha güzel hizmet verebilme çabasını artırarak yeni düzenlemeler ve çeşitli etkinlikler içine giriyor.
-Yorucu bir çalışma temposundan sonra yeni bir tatil dönemine girmeye hazırlanan çalışanlar, bu yeni tatil döneminde yeni yerler görebilmek maksadıyla uygun fiyata gezi planlamaları yaparak, yeni yurt içi, yurt dışı seyahatlere hazırlanıyor.
-Uzun süren lise eğitim dönemini başarıyla tamamlamış olmanın heyecanını yaşayan gençler, üniversite hayatına adım atarak yeni bir döneme başlayabilmek heves ve arzusuyla yeni sınavlara girerek yeni başarılara ulaşmak istiyor.
-Kışın akıtan evinin damını tamir etmek için fırsat bulamayan insanlar, güzel günleri bekliyor.
***
Günlerdir, halka birtakım şeyleri anlatmaya çalışan cumhurbaşkanı adayları susmuş, halkın algısını değiştirme gayreti olarak ortaya çıkan anketler sona ermiş ve halkın gerçek iradesi oy olarak sandıklara toplanmıştır.
Günün sonunda her yerde olduğu gibi devlet ve hükümet yönetimine de bu güzel baharın gelişiyle güzel aydınlık günler gelecektir.
Bugün demokrasinin bir gereği olarak halkın önüne konulan sandıklara atılan AKILCI oylarla gelecek güzel günler için yeni umutlar yeşerecek, yeni güzellikler ortaya çıkacak ve bu ülkedeki varlığımız bir zeytin ağacı gibi kökleşecektir...