Demek ki Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlığı sevdi…
Öyle olmasa Serdar Denktaş’ın restini görür, MYK kararların ardında durur ve istihdamları 31 Aralık itibarıyla bitirirdi.
Özkan beyi kutlamak gerek çünkü, belki de başkası olsa böyle sıkıntılı bir dönemde bunu fırsat bilir ve iktidardan muhalefete döner, keyif çatardı.
Ama işte parti içi dengeler var, çıkarlar var, hizipleşmeler var…
Var oğlu var!
Özkan bey zor olanı seçti ve 2014 daha zor olacak diyerek, bu zor yolda yürüme kararı aldı.
Geri adım atmak ona parti içinde ne getirir ne götürür bunu ilerleyen süreçte göreceğiz ama belli ki 366 kişi bu karardan da pek hoşnut olmadı…

Serdr Denktaş ise ‘istifa’ kartını iyi kullandı.
Her ne kadar UBP ile iktidar konusunu görüşmedik dese de onun yerine başkaları bu işi yaptı ve Saray’ın da kontrolünde çeşitli olasılıklar konuşuldu, görüşüldü hatta bazı transfer seçenekleri bile göz önünde bulunduruldu.
CTP, istihdamlar konusunda geri adım atmasaydı, UBP-DP-TDP, ya da UBP-DP ve TDP’den bir transfer vekille yeni hükümet aşağı yukarı hazırdı.
İyi de olmadı çünkü, artık bu ülkenin ne yeni bir hükümete ihtiyacı vardır ne de yeni müdür ve müsteşar atamalarına.
4 aylık CTP-DP hükümetinin bile daha atamalarını bu sürede tamamlamamaları toplum tarafından hoş karşılanmamaktadır.
Zira kalan atamalar, atanacak yere göre değil parti dengeleri için yapılacak olana atamalardır.
Bu da demektir ki iki lider de ülkeden çok kendi parti içi dengeleri düşünmekte ve hala beklemektedir.
Bizde ki bir siyaset hastalığının en güzel göstergelerinden birisidir bu…

Bir de Pervin Gürler olayı var;
Konuyu ilk kez KIBRIS TİME gündeme getirdi ve Şenay Kebabçı’nın atama yazısının Saray’dan döndüğünü herkes bizden öğrendi…
PGM müdürlüğü konusunda CTP adayının Şenay Kebapçı olduğunu zaten çoktandır biliyorduk.
Hatta onun genel müdürlüğe getirilmesi için eski bakanlar dahil bir çok partili arasında yoğun telefon trafiği yaşandı.
Ama işte bu gelin görün ki Cumhurbaşkanı Eroğlu’na takıldı…
Öncelikle şunu bir kez daha belirtelim, daha önce genel müdürlüğe atanmasına kesin gözle bakılan ne oldu da atanmadı ve yerine Ahmet Zaim atandı.
Umarız bu sonsuza kadar bir sır olarak kalmayacaktır…

Peki, CTP niçin Pervin Gürler’i istemedi?
İşte şimdi bunun cevabını bekliyoruz Özkan beyden!
Haktan, hukuktan, demokrasiden ve şeffaflıktan dem vuran bir partinin başkanı olarak açıklamak zorundadır!
Pervin hanım meslek hayatı boyunca bir yanlış mı yapmıştır?
Bir vukuatı mı olmuştur?
Yasal olmayan kararların altına imza mı atmıştır?
Eğer öyleyse hep birlikte üstüne çullanıp onu oradan indirelim…
Ama öyle bir şey yoksa da konu polis genel müdürlüğünde bile siyasete dayanmışsa işte bu sosyal demokrat olduğunu bildiğimiz bir partiye de başkanına da yakışmaz…
Başbakan, vekaleten de olsa makama oturan Pervin hanımın elini hangi yüzle sıkacak doğrusu çok merak ediyorum…


Bu nasıl pişkinlik?

“Levent Bey,
Kaç seferdir Girne’nin en işlek ve kalabalık yeri olan Reşat Kuyumcunun önündeki kaldırımda park etmiş bir Porsce marka araba görüyorum.
Sanırım bu araba Reşat Altınör’e aittir.
Bugün (30/12/2013) saat 12:50 de yağmur yağmasına rağmen hem araba hem de yaya trafiği yoğundu ve o araba yine Reşat Kuyumcunun önüne, iki caddenin birleştiği köşede park edilmişti.Kaldırımda yürüyen yayalar mecburen su birikintileri ve arabalarla dolu olan yola inmek zorunda kalıyorlardı.Şimdiye kadar bu Bölgede başka hiçbir arabayı böyle kaldırım üzerine park edilmiş görmedim.
Nasıl bir yasa tanımazlık veya pişkinliktir bu?
Fiyakalı üniforma giyip tabanca takan polislerimiz, törenlerde caka satan polis komutanları veya garibanlara ceza yazan polislerimiz nerede acaba?
Kendileri görmese bile hiç onlara ihbar gitmedi mi acaba?..”

(Bir okur)


Eski geçiciler ne olacak?


“Levent bey merhabalar,
Mart ayında yapılacak olan sınava dışarıdan ve diğer 7 bin geçici de girecekmiş.
Peki bizimle beraber kaç kişilik münhal açılacak ve soruların bazılarına verilmeyeceğini kim garanti edebilir?
Bu iş yaşa benziyor. Ya hükümet düşecek ya da biz eve gideceğiz.
Bir de şu var;
Sınavı geçemeyen eski geçiciler işine devam mı edecek, yoksa onlar da bizim gibi duracaklar mı?
Kulağımıza gelenlere göre sadece bizi durduracaklar.
Bunu köşenize taşırsanız sevinirim…”

(Bir okur)


Günün Fotoğrafı




MESAJ KUTUSU


Sayın Özkan YORGANCIOĞLU,
CTP’nin yeni yıl ikramiyesi olan araçlardan birinin Meclis avlusu içinde, kazanan talihliye verilmesi biraz ayıp olmadı mı? Ülkenin imamı böyle yaparsa cemaat ne yapmasın acaba? Parti işleri ile ülke işlerini birbirine karıştırmamak lazım değil mi?

Sayın Ahmet GÜLLE, bir çok ilk okul ve okul öncesi kurumda ateşli bir hastalığın salgın olarak yayıldığını biliyor muydunuz? Hele de birkaç özel okulda öğrencilerin yarısına yakını evde yatıyor. Bir ilgilenin bakalım…

Sayın Aziz GÜRPINAR, İhtiyat Sandığı’nın kiraladığı oto park konusunda müdürleriniz seferber oldu ve bize ulaştı. Hassasiyetiniz için bir kez daha teşekkür ederiz. Başarılı çalışmalarınızın devamını bekleriz.

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN,
Ankara tatilini 10 güne çıkarmışsınız. Bari oralardayken UBP’nin Ankara ofisini açın ve başına oturun. Parti tabanı fena halde kaynıyor bilesiniz.

Sayın Kudret ÖZERSAY, yeni yılda yeni bir parti artık şart oldu. Biraz elinizi çabuk tutun çünkü böyle bir oluşum için düğmeye basıldı. Ayrıca mevcut siyasilerden umudu kesen vatandaş sizin liderliğinizde bir siyasi oluşum bekliyor. Ayağınıza gelen fırsatı umarız tepmezsiniz…

Sayın Zeren MUNGAN, ünlü bir siyasetçimizin oğluna kumarhane izni verildiğini öğrendik. Hadi bu siyasetçiyi de kamuoyuna siz açıklayın da meraklıların merakını giderin. Bizim bir iki şüphelendiğimiz isim var ama elimizde belge yok…

Sayın Önder SENNAROĞLU, İskele’de Türkiye kökenli seçmeninize verilen sözlerin tutulmaması bölge bakanı olarak en fazla sizi etkileyeceğe benziyor. Yerel seçimlere az bir süre kala intikama hazırlanıyorlar bilesiniz…

Sayın Mehmet ÇAKICI, eğer bu hükümet bozulsaydı bir anda kendinizi önce hükümette sonra da bir bakanlık koltuğunda bulacaktınız. Şimdi bu alternatif iki ay sonrasına sarkıtıldı, hep birlikte bekleyelim bakalım siyaset nelere gebe olacak….

Sayın Aybars KARAATMACA, afet bölgelerine özel üç günlük ücretsiz görüşme kampanyanıza bölge halkından teşekkür mesajları geliyor. Hassas kararınızdan dolayı tebrik eder başarılarınızın devamını bekleriz.

Sayın Pervin GÜRLER, vekaleten de olsa genel müdürlüğünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Eski bakan Özgürgün’ün trafik suçlarının silinmesi konusunda sanırız kamuoyuna bir açıklama borcunuz var, bekliyoruz…

Sayın Alev ŞENSOY,
LTB ile ilgili bir ihbarınızda adı geçmeyen sendikacı arkadaş aradı kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle suçladı. Yakında o da sizin için bir dosya açacakmış bilginiz olsun istedik…

Sayın Mustafa ARABACIOĞLU, bakanlıktan izin alınmadan nasıl bir ilkokulun inşaatının temeli atılır mümkün değil. Hele de bu okul sadece dini konularda eğitim verecekse dönemin bakanı olarak başınız çok ağrıyacağa benzer. Bir araştırın bakalım kimin nesi kimin fesiymiş bu vakıf?

Sayın Cihan ERDOĞAN, yeni yıla uyuyarak girmek nasıl bir duygu acaba? Ev halkında şikayetler gelmeye başladı, rezervasyonlar iptal olunca tarafınıza yüklü bir fatura göndereceklermiş.

Sayın Sümer AYGIN, yıllar sonra Girne Kordonboyu’na el attığınızı memnuniyetle öğrendik. Ha keşke bu icraatı yerel seçimlere az bir süre kala değil de yıllar önce yapsaydınız. Bu arada adaylık kesin değil diyen bir çok partiliniz var haberiniz olsun…

Sayın Oğuzhan HASİPOĞLU, pencere kurşunlama olayı ile ilgili bazı çeklerden söz edilmeye başlandı. Acaba size nasıl bir mesaj vermek istediler? Bir kez daha büyük geçmiş olsun, beterin beteri vardır değil mi?

Sayın Ramazan GÜNDOĞDU, yeni bir siyasi oluşumda sizin de adınız anılmaya başlandı. Hatta üst kademelerde görev alacağınız söyleniyor. Toplantılar her ne kadar gizli yapılsa da memleket çok küçük işte…

Sayın Halil TALAYKURT,
mangal önlüğü bir hayli yakışmış yani. Bakanlık çalışanları hala kebapların lezzetinden bahsediyor. Bakalım mangalı dostlar için ne zaman yakacaksınız?

Sayın Cemal SERDENGEÇTİ,
mesajınızı aldık teşekkür ederiz. Bizim bildiğimiz korumalar başbakanın sadece arkasında değil önünde hatta yanında da olmalıdır? Siz hiç mi Amerikan filmi izlemediniz yani?

Sayın Erdinç GÜNDÜZ, BRTK yönetim kurulu başkanlığınız şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Atamanız tamam da niçin açıklanmıyor işte onu biz de bilmiyoruz…





Günün Fıkrası

Pazarlamacı


Elektrik süpürgesi satıcısı, bir apartman dairesinin kapısını çalmış, kapıyı açan bayana,
- “Hanımefendi, bu elimde görmüş olduğunuz kovanın içinde at pisliği var!” demiş ve bu bir kova pisliği evin içine doğru savurarak döküvermiş.
Sonra da
- “Hanımefendi, elimdeki elektrik süpürgesi ile 10 dakika içinde bunu temizleyemezsem, bu pisliği yiyeceğim..!”
Kadın satıcıya şöyle bir bakmış
- “Beyefendi, üstüne domates sosu da ister misiniz?
Elektrikler kesik de...