Ben de Diyalog gazetesinin yalancısıyım;
Gazete ilk günkü sayısında Maliye Bakanı Zeren Mungan’ı manşetine taşımış…
İyi de yapmış….
Bakan da dökülmüş de dökülmüş, içini boşaltmış.
Bir kere kutlamak gerekir Zeren beyi!
En azından hükümetin iki ortağının liderleri gibi kıvırmamış.
Neyse odur demiş!
Ekonomik Protokol geçecek demiş…
Yoksa maaş da yok diye eklemiş!
Özkan bey ile Serdar bey bu konuda kıvırmaya devam etsinler…
Bence cesaret gösterip de bunları açıklayan bakanı kutlamaları hatta madalya takmaları bile gerek…

Bakanın açıklamalarına göre 2014 yılında kamu çalışanları yüzde 5 artış alacak…
Çoktur ya da azdır diye tartışmayacağız!
Ama gayet adaletsiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz…
Neden mi?
Çalışana zam eğer bu yöntemle yapılırsa bu bir bakanın maaşına 450 TL yansıyacak…
Hiç de fena değil yani!
Bu zamla 7 bin TL alan bir vekil 350 TL zam alacak…
Hilali hoş olsun, çatır çatır yesinler…
3 bin TL maaş alan 15 senelik bir memur ise 150 TL zamlı maaş alacak!
Hadi o da idare etsin…
Ama devlete yeni giren bir genç ise, bin 600 TL maaşı olduğu için sadece 80 TL zam alacak!
İşte bunu ne yeriz ne de yutarız!
İçimize de sindiremeyiz…
Yok eğer yöntem bu değil de her çalışana 100 TL ya da 150 TL’lik bir zam düşünülseydi belki yine az bulur sayar söver ama adil olduğu için de alkışlardık…

Maliye Bakanı diyor ki;
2014’de kemerleri sıkacağız!
Sıkalım tabi ki Sayın bakanım, kemerde başka delik kaldıysa sıkalım elbette!
Ama inanın ki kalmadı, sıka sıka belimiz kopma noktasına kadar geldi, gayrisi mide kanaması demektir!
Yani şunu demek istiyorum;
Belki sizin kemerde daha çok delik olabilir ama, vatandaşın çoğunda tek bir tane bile kalmadı.
Bir kısmı da kemeri filan fırlatıp attı, kendini Allah’a havale etti…
Onun için;
Kemer sıkarken, deliği kalmayanların neyi sıkacağına da bir yöntem getirirseniz, iyi bir amme hizmeti yapmış olursunuz…

Ekonomik Protokol konusuna dönersek;
Türkiye ile imzalanan protokoller net ve açıktır, maddeleri da gayet açıktır.
Kıb-Tek’ten tutun da Telefon Dairesi’ne kadar, BRTK’dan tutun da TÜK’e kadar devletin sırtında yük olan kurumlar ya özelleşecek ya da yeniden yapılandırılacaktır.
Aklımıza hemen hükümet ortaklarının muhalefet oldukları dönemde atıp tuttukları geldi!
Protokollerin Kıbrıs Türkünün iklimine uymadığını, yeniden gözden geçirileceği filan…
İşte Zeren Mungan’ın son açıklaması ve net olarak protokollerin hayata geçirileceğini cesurca açıklaması da hayatın gerçeklerinin kendisidir.
Ve bu açıklamalara hükümetin reislerinin yorumu merakla beklenmektedir.
Hala dayılanmaya devam mı edeceksiniz, yoksa artık pes edip harfiyen tüm protokolleri hayata geçireceğiz dile artık itiraf mı edeceksiniz?



Geçmişte olmuştu, neden Olmasın..

‘’Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kayıt dışı duruma düşmüş yabancılara yönelik aftan yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi bugün (6 Şubat 2012) Saat 24.00'e kadar sona eriyor.’’ diye Bakanlık Sitesinde Duyuru halen duruyor.
Hepimizin bildiği Günümüz koşullarında; Başta Devlet ve Belediye ödemeleri gecikme ve düzensizlikleri ile piyasadaki otorite eksikliğinden kaynaklanan Haksız Rekabetden kaynaklanan kötü iş gidişatının Özel Sektör iş adamlarımızı içine soktuğu çıkmazlar nedeniyle aksayan İhtiyat sandığı, Sigorta yatırımları ve Çalışma izni yenilemelerindeki sorunlar birçok yabancı çalışanı Kayıt dışına düşürmüş, emekçilerimiz olan bu insanlar yurt dışına çıkamamakta, ailelerini yanlarına getirip görememektedir.
Konuyla ilgi Af en son Şubat 2012' de çıkmış, geçen sürede her geçen gün artan mağduriyetle İnsanlık Ayıbı bu sorun devam etmektedir, İç İşleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığımız ve Bakanlar Kurulumuzdan Konuyla ilgili Yeni Yıl Sürprizi olarak İnsani bir Af rica ediyoruz.
Unutmayalım '' EMEK EN YÜCE DEĞERDİR.''

(Bir Okur)




Şu istihdam meselesi

UBP'liler diyor ki, istihdamlar hukukidir. Tamam!
Durdurulmaları hukuki değil mi?
Bu insanlar kamu yönetiminin devamlı kadrolarına Kamu Hizmeti Komisyonu vasıtası ile atanmadıklarına ve sözleşmeli olduklarına göre, sözleşmelerinin YENİLENMEMESİ idarenin hakkı değil mi?
Tartışmamız gereken esas konu, hukuki de olsa iktidarların OLMAYAN İŞLER İÇİN ELEMAN İSTİHDAM etmeye hakkı olup olmadığıdır. İkincisi, bu şekilde işe girenlerin bütün çalışma hayatlarını devlette geçirmeleri bir HAK mı; değil mi?

(Hasan ERÇAKICA)



Günün Fotografı


MESAJ KUTUSU


Sayın Salih YÜCESOYLU, geçenlerde Koop-Süt’ün binlerce kutu vişne suyunun yanlış imalat nedeniyle çöplüğe gömüldüğünü öğrendik. Konuyu basından gizlemek için de epey gayret sarf etmişsiniz. Yüz binlerce lira zararı kim ödeyecek birilerinden hesap sordunuz mu? Ya da siz hesap vermeyi düşünüyor musunuz?

Sayın Zeren MUNGAN, çalışanları yüzde 5 maaş artışı ortalığı ayağa kaldırır. Siz öncülük edin ve maaş artışını kelle hesabına göre yapmaya özen gösterin. Toplum patlama noktasına geldi ve umarız hükümete bu konuda bir ışık yakarsınız…

Sayın Hamit BAKIRCI, asfalt şantiyelerinin daha ucuz diye işletmelerinde fuel oil kullanımı için izin başvurusunda bulunduklarını biliyor muydunuz? Hele de Lefkoşa’da 10 tane Aksa olduğunu bunun dumanının etkilerini bir düşünün hele. Bizden uyarması!

Sayın Reşat AKAR, sayısal loto hediyesi ilk gün fazlasıyla tuttu. Bir de devlet piyangosu ya da milli piyango dağıtsaydınız satış rekorları kıracaktınız. Bakalım hafta vereceğiniz kitap promosyonunda da gazete bu kadar çok satacak mı? Hayırlı olsun diyoruz…

Sayın Serdar DENKTAŞ, seçim öncesinde bir bankadan borçlanılan paranın taksitlerinde 3 taksit geriden gittiğiniz yönünde şikayet telefonu aldık. Bankaya uğramakta yarar görüyoruz. Bizden uyarması!

Sayın Serhan ÇINAR, namı yurt dışlarına kadar yayılmış o kadar çok avukatımız var ki vergi listesinde onların adını göremeyince hayretler içinde kaldık. Tebrik eder hayırlı işler bol kazançlar dileriz…

Sayın Mehmet ÇANGAR, vergi şampiyonu listesinde her sene bir iki basamak geri gidiyorsunuz. Böyle giderse ikinci lige düşersiniz aman dikkat! Hareketlenmekte yarar var değil mi?

Sayın Hakan ORAN, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı müsteşarlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Son anda TDP’den aday olurken demek ki DP’yi seçerek iyi bir tercih yapmışsınız değil mi? Bölgede biraz tepki var ama çok yakında unutulur. Sakın maraz etmeyin!

Sayın Hasan KÜÇÜK, bu sene de vergi şampiyonu sizin ofisten çıktığına göre size de artık yılın murakıp ödülü verilmesi lazım değil mi? Hükümetin aklına gelmezse ben bir plaket alır ve küçük bir partiyle size takdim ederim.

Sayın Mehmet ÇAĞLAR
, genel başkanlığa adaylıktan son anda vazgeçmenizin şifreleri çözülmeye başladı. Bir geçiş döneminden sonra geleceğin başkanı olarak şimdiden bir çok örgütte ilan bile edildiğiniz söyleniyor. Az hınzır değilsiniz yani!

Sayın Halil SAKALLI, Ulaştırma Bakanlığı plan ve proje müdürlüğünüzü kutlarız. İlk proje olarak bakanlıktaki tuvaletlerde sabun nasıl eksik edilmez konusu üzerine çalışırsanız çalışanlara büyük bir hizmet vermiş olacaksınız.

Sayın Hüseyin KEMALER, Limasol Sigorta olarak engellilerin taşınması için bağışladığınız minibüs taktire şayan bir davranıştı. Umarız diğer şirketlerimize de iyi bir örnek teşkil eder. Tebrik ederiz…

Sayın Sunat ATUN,
denizaltından getirilecek olan elektriğin projesini artık sakladığınız yerden çıkarıp hükümete verseniz diyoruz. Yeni bakan biraz daha stresten hastanelik olacak gibi görülüyor.

Sayın Türkay TOKEL
, bölgeye gençlik kolları yapmak istediğiniz bir aday adayının ciddi bir suçtan dolayı mahkemelik olduğunu biliyor muydunuz? Çok iyi araştırıp sonra karar vermekte yarar görüyoruz…

Sayın Asım AKANSOY, genel başkana yaşlılık yakıştırması hiç de hoş olmadı. Başkan daha 59’unda ve hiç de göstermiyor. Umarız 8 Aralık sonrasını da düşünür ve küçük bir özür dilersiniz…

Sayın Hüseyin KAYALAR
, Adıyamanlılar Derneği olarak yaptığınız kan bağışı kampanyası nedeniyle tebrik eder, tüm örgütlerin aynı duyarlılığı göstermesini temenni ederiz. Anadolu’nun mert insanlarına da böyle örnek bir davranış yakışırdı zaten…



Günün Fıkrası

Testler karışınca

Adamın biri karısının test sonuçlarını almak üzere doktora gitmiş.
Resepsiyondaki hemşire:
- “Kusura bakmayın beyefendi, ama ufak bir problemimiz var. Karınızın testlerini lab’a gönderdiğimizde aynı isimli bir başka bayan da teste gitmiş ve hangisi karınızın hangisi diğer bayanın emin olamıyoruz maalesef, demiş. Açık olmak gerekirse sonuçlardan biri kötü diğeri ise daha da kötü!”
Adam:
- “Ne demek istiyorsunuz yani?”
Hemşire:
- “Testlerden biri AIDS diğeri ise Alzheimer çıktı ve hangisi karınızınki bir şey söyleyemiyoruz.”
Adam:
- “Korkunç bir şey, peki şimdi ne yapmalıyım?”
Hemşire:
- “Bence, karınızı şehrin göbeğinde en kalabalık noktaya bırakın ve eğer evin yolunu bulabilirse de bir daha da onunla yatmayın...”