Okur Şikayeti:

“Tapu Dairesi’nin oyununa geldik…”

“1974 yılında Bostancı’ya geldiğimizde Güney Kıbrıs’taki mallarımıza karşılık 15 dönüm bahçe aldık.

47 yıldır kullanımımızda olan tapulu malımıza 2012 yılında konut inşa etme kararı aldık.

Bunun için bir yola ihtiyacımız vardı. Bu sebeple arazimizi yola bağlayabilmek adına anayol ile arazimiz arasında kalan komşumuz ile karşılıklı anlaşma yaparak 1’e 3 oranında takas olacak şekilde imzalarımızı attık.

Bu anlaşma sonrasında arazimiz yola bağlanmıştır. Bunlara istinaden gerekli mercilerden (Güzelyurt Belediyesi, Mimar ve Mühendisler Odası) inşaat izinlerimizi aldık.

Aldığımız izinler doğrultusunda inşaatımızı tamamladık. Şu anda oğlum ve gelinim orda kalmaktadır.

Diğer taraftan husumetli olduğumuz başka bir sınır komşumuz bu durumu hazmedemeyip, defaatle tapu ölçümleri yaptırarak tapulu malımız olan yolumuzu almaya çabaladı, ancak başarılı olamadı.

Bu yöntemle başarılı olamayınca 2019 yılında KKTC Hükümetimizin Bakanlar Kurulu’ndan ilgili yolu kamulaştırma yaptırmıştır.

Bahse konu kararı torpil kullanarak aldırdığı kanaatindeyim.

Bu karara göre kamulaştırılan yol için tarafıma ödeme yapılacağı bildirildi. Bu ödemede husumetli olduğum komşunun adı geçmemekteydi. Bu kamulaştırmaya olan itirazımızı ve hakkımızı aramak adına açtığımız davayı kazandık ve kamulaştırmayı iptal ettirdik.

Bunu da hazmedemeyen komşu, 2018 yılında Tapu Dairemizin metrik sisteme geçmesini fırsat ve bahane ederek 2020 yılında tekrar tapu ölçümü yaptırmıştır.

2019 yılında kamulaştırma yapılırken adı geçmeye husumetli komsuya 2020 yılında yapılan ölçümde bahse konu olan yol husumetli komsuya ait olduğu gösterilmiştir.

Bu durumda 2012 yılında başlatıp yıllardır bizim olan evimizin yolu artık bizim olmadığı söylenmektedir.

Bu bilgiler ışığında biz evimize gidemez durumdayız. Yaşadığımız mağduriyetin tarifi imkânsızdır. Bu mağduriyetimiz hem maddi hem manevidir.

Bahse konu arazimiz içerisinde ekili olan ağaçlar dahi 1974 öncesine aittir. Bu arazilerin sair planları Güney Kıbrıs yetkili mercilerinde de bizim elimizdeki tapularla ayni olacak şekilde mevcuttur.

Bütün evraklarımız KKTC Hükümeti’mizin atadığı imza yetkilileri tarafından orijinal ıslak imzalı olup elimizdedir.

İlgili Birimlerin sehven yapılan bir hata inancıyla bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Gerekli düzeltmenin yapılmasını umut ederek buradan İlgili mercilere çağrıda bulunmak istiyorum.

Bu yapılan yanlış ölçümün geri alınacağına olan inancım vardır. KKTC Hükümetimizin hiçbir vatandaşını mağdur etmeyeceğine olan inancımızı koruyacağız…”

(CELİL DOĞU)

MESAJ KUTUSU

Sayın Kemal Deniz DANA, OKAL Koop Ltd’de geçmiş dönemlerde 13 Milyon TL’ye yakın bir paranın yetkisiz olarak, ipotek de alınmadan dağıtıldığı yönünde ihbarlar yapılmaya başlandı. Bu paralar kimlere ödendi, geri dönüşü oldu mu, kredi verilenlerin listesini kamuoyuyla paylaşmanız isteniyor…

Sayın Yasemin ÖZTÜRK, dünkü gün resmen iş kazasına uğradınız. Bu sıralar sendikalar hangi gerekçe olursa olsun eylemleri ön planda tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Gelmiş geçmiş olsun, konuyla ilgili yaptığınız açıklama geç de olsa yerinde oldu…

Sayın Hüseyin Çavuş KELLE çifti kesimi tarihinde bayraksız bir eylem yapınca birilerine mesaj verdiğiniz yönde algı yarattı. Bayrakları unuttunuz mu gerçekten kızınıza selam söyleyip geline mi bir mesaj verdiniz.

Sayın Fuat TEK, ilgili bakanın sizden memnun olmadığı yönünde haberler yapılmaya başlandı. Spor Dairesi’nde neler oluyor, iş mi karıştırıyorlar yoksa bazı rant çevrelerinin önüne takoz mu koymaya başladınız da rahatsız oldular…

Sayın Zorlu TÖRE, UBP kurultayında başkan adaylığı için şimdiden binlerce broşür bastırıp yoğun bir kulis yoğunlu başlattığınız gözlerden kaçmıyor. Bakalım diğer başkan adayları kimler olacak ya da aday olup sonradan vazgeçecek?

Sayın Mustafa KALFAOĞLU, G. Mağusa Hastanesi’ndeki eksik çalışan sıkıntısı giderilince derin bir nefes aldığınız yüzünüzün gülmeye başladığı gözlemleniyormuş. Bu arada Bakan Üstel ile çok özel bir toplantı gerçekleştirdiğinizi duyduk, hayırlara vesile olsun artık…

Sayın Onur OLGUNER, CTP çevreleri LTB Başkan adaylığı konusunda başka bir rakibinizin olmadığını konuşmaya başladığına göre artık projelere başlayabilirsiniz. Partili bir iki tane daha kurmay da bu konuda kulis yaptı ama başarılı olamadılar…Bu arada bir vekiliniz de adaylık için bastırıyor haberiniz olsun istedik.

Sayın Mahmut KANBER, esnaf kesiminin önümüzdeki günlerde sokağa ineceğini açıklamanız bir çoğunda memnuniyet yarattı. Ancak bu kez sorunları çözülünceye kadar sokaktan eve girmemeniz gerektiği görüşünde birleşiyorlar. Mesajı almışsınızdır değil mi!

Sayın Sıla USAR, pandemi döneminde sporculara destek veren tek vekil olarak açıklamalarınız camiada hayli olumlu karşılandı. Ancak belli ki uzun bir süre daha spor aktiviteleri yapılamayacak gibi görülüyor, durumlar göründüğünden çok daha vahim…

Sayın Duriye Deren OYGAR, ülke genelinde temaslı olduğu halde çok sayıda insan karantinaya girmemek için artık kaçış yolunu seçti. Temaslı takibini artıracak yeni bir sistem getirmeniz öneriliyor, aksi hepimiz için felaket olabilir…