BES başkanı Savaş Bozat 11 kişilik yönetimi bir anda ters düştü. 

25 Haziran Salı günü istifa kararı alan Bes yönetimi 13 Temmuz'da gerçekleşecek olan Olağanüstü genel kurulda aday olmayacaklarını açıklamalarına rağmen Bozat'ın yeniden adayım demesi ile sorunlar yaşamaya başladı.

Savaş Bozat ile 21 ay boyunca mücadele eden 11 kişilik yönetimi bir anda ters düşerek yollarını ayırdı.

Kıbrıs Time'ın edindiği bilgiye göre çalışanın haklarını savunurken bir anda sessiz kalan Bozat'a tepki büyük.

Bozat'ın adaylığını açıklaması ile ortalık karıştı. Son dönemde sessiz kalmayı tercih eden ve yönetimi ile ters düşen Bozat, istifasını ve aday olmayacağını açıklamasına rağmen yeniden seçime giriyor olması kafaları karıştırdı.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin eylemlerinde basında ön plana çıkan, birçok usulsüzlük ve yolsuzlukların olduğu iddialarında bulunan  Mustafa Yalınkaya, bu süreçte suskun kalacak mı bilinmiyor.

Kıbrıs Time'a açıklama yapan Yalınkaya süreci değerlendirirken, 13 Temmuz'da aday olmayacakğını ve yönetimde bulunan kişilerinde aday olmayacağını söyledi. Yalınkaya, 13 Temmuz tarihinden sonra basına gerekli açıklamayı yapacağını vurguladı.

Yalınkaya verdiği bilgide çalışanların sıkıntılarının çok haklı yönde olduğunu fakat süreci etkilememek için 13 Temmuz'dan sonra konuşacağını söyledi. Ayrıca 13 Temmuz'da seçilecek yeni yönetimin de çalışanların haklarını ileriyi taşıma noktasında vereceği mücadelede gerekli desteği vereceklerini belirtti.

Yalınkaya, 15 Ekim'de yapılacak olan Olağan Genel Kurulda yeni yönetimin başarılı olması halinde desteklerinin devam edeceğini belirtirken, başarısız olmaları durumunda ise Savaş Bozat'sız ellerini yeniden taşın altına koyayabileceklerini vurguladı. 




Editör: TE Bilisim