KTSO Başkanı Ali Çıralı, üretime sahip çıkmanın, ülkeye sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Yerli Ürünler Haftası kapsamında etkinliklerde, gelecek kuşaklara yerli ürün tüketmenin önemi anlatılacak.

Yerli Ürünler Haftası kapsamında ilk, orta ve lise seviyesindeki öğrencilere tesisler gezdirilerek, ülke üretimi hakkında bilgi verilecek ve üretim yerinde görülebilecek. Ayrıca, bazı ilkokullarda hijyenin önemini vurgulayan kampanya düzenlenecek.

Planlanan aktivitelerde, üretim tesislerinin gezilerek öğrencilere KKTC’deki sektörlerin ve firmaların tanıtımının yapılmasının yanında, en önemli konu olan yerli ürün bilincinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Öğrenciler bu ziyaretlerde, ülkelerinde nelerin nasıl üretildiği konusunda yerinde bilgi alarak üretim aşamalarını görme fırsatı bulacak.

KTSO Başkanı Ali Çıralı, Yerli Ürün Haftası dolayısıyla bir etkinlik programı hazırladıklarını ifade ederek, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza hafta nedeniyle üretimimizi tanıtacağız. Bunun kendilerine ve ülkelerine güven duygusu aşılayacağına inanıyoruz” dedi.

Başkan Ali Çıralı, Üretime sahip çıkmanın ülkeye sahip çıkmak olduğunu dile getirerek, “Bu bilincin küçük yaşlarda yerleşmesi oldukça önemli. Sahiplenme, kendin olanını sevme bizleri daha ileriye taşıyacak olan duygulardır. Bu da daha güçlü bir gelecek anlamını taşır” diye konuştu.

KTSO Eğitim Koordinatörü Deniz Berkol ise, “Yerli Ürünler Haftası kapsamında planladığımız firma ziyaretleri ile sürdürülebilir bir ekonomi yaratılması için yerli ürünleri ve üreticileri genç nesillere tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Etkinlik programı şöyle:
“Yarın 10:00 Amerikan Future College Yerli Ürün Sergisi ve Sanayi Sunumu, 14 Aralık Çarşamba 9:00 Çağlayan İlkokulu Hijyen Kampanyası, 15 Aralık Perşembe 10:00 Şht. Doğan Ahmet İlkokuluHijyen Kampanyası, 15 Aralık Perşembe 10:00 Şht. Turgut Ortaokulu Firma Ziyareti: Alnar Ltd, 16 Aralik Cuma10:00 Demokrasi Ortaokulu Firma Ziyareti: İntergaz Ltd”

Editör: TE Bilisim