KIBRIS MANŞET - ÖZEL

Hükümet 17 Nisan’dan sonra kademeli olarak bazı sektörlerin açılması ve ekonomik hayatın canlanması planları yaparken bazı vatandaşlar tedbiri elden bırakmaya başladı.

Polisin imkanları ölçüsünde göz açtırmadığı ‘sorumsuzlar’ virüsün Pik yapmaması ve yatay bir seyir izlemesiyle rehavete kapıldı.

Zaman zaman özellikle Başkent Lefkoşa’da trafik bile yaşanmaya başladı.

Market, eczane, banka gibi elzem ihtiyaçları bahane eden bazı vatandaşlar ve özellikle 3. Ülke vatandaşları sokaklarda geziyor.

Polis Genel Müdürlüğü sokağa çıkma yasaklarının alındığı günden itibaren bugüne kadar toplam 1128 kişinin yasakları ihlal ettiğini belirtti. Bu sayıya her saat yenisi eklenirken kayıtlara girmeyen yüzlerce insan da sosyal mesafe kuralına dahi uymadan sokağa çıkıyor.

Polis tarafından 14 Mart’tan itibaren de toplam 41 iş yerinin yasağa rağmen açık bulundurulduğu  tespit edildi.

Uzmanlar virüs pik yapmadan tamamıyla ortadan kalkmadan rehavete kapılmanın çok acı faturası olacağı konusunda uyarılarda bulunuyor.

Öte yandan bazı bilim insanları da KKTC’de yapılan test sayısının yetersiz olduğu ve gerçek vaka sayısının bilinmediğini bu yüzden tedbirin kesinlikle elden bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Editör: TE Bilisim