Jale Refik Rogers, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili UBP ve HP arasında bir pazarlık olduğu yönünde ortaya atılan iddialara, “yapay gündemlerle vaktimizi harcamayalım”yanıtını verdi.

Rogers, “Gene bunlar yapay gündemler.Yapay gündemlerle vaktimizi harcamayalım. Hepimizin de yapacak çok işi var ve o işlerimize odaklanalım. Cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor evet ama ülkenin ivedi birçok ihtiyacı da var. Hükümet olarak bizim bu ihtiyaçlara odaklanmamız önemlidir. Şuanda cumhurbaşkanlığını tartışmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum” dedi.

HP Milletvekili Rogers, küçük hesap tartışmalarından hiç hoşlanmadığını ve uzak durmaya çalıştığını da söyledi.
Rogers, “Zaman az konuşup, çok iş yapma zamanıdır. Ancak çok konuşuluyor çok birşey üretilmiyor gibi de görünmesini sağlıyor bu aslında. Hatta yapılan iyi işlerin de çok duyulmamasına da sebep oluyor. Gerçekten ülkemize yazık ediyoruz. Bundan dolayı da ülke olarak çizdiğimiz imaj da zedeleniyor. O yüzden ben küçük hesap tartışmalarından hiç hoşlanmıyorum ve uzak durmaya çalışıyorum. Belki de o yüzden bazen de soğuk bir insan olarak nitelenebiliyorum. Çünkü böyle gereksiz polemiklere çok da girmemeyi tercih ediyorum. Onun yerine iş yapmayı tercih ediyorum” şeklinde konuştu.

Jale Refik Rogers, bazı milletvekillerinin kişisel işleri yapmanın daha önemli görev olduğunu düşündüğünü de belirtti.
Rogers, “Bazı milletvekilleri görevinin kişisel işleri yapmanın daha önemli olduğunu düşünüyor. Yani burada karşılıklı birşey var aslında toplumda bunu talep ediyor. Siyasiler de buna cevap veriyor.Bu kısır döngüyü aşmamız gerekiyor. Toplumun tümünün hayatını değiştirecek şeyleri yapmaya odaklanmamız gerekiyor. Bu ülkemizde adaleti sağlamak açısından da çok önemlidir. Başka bir ülkede sizin kimi tanıdığınıza göre işleriniz yürümüyor. İşiniz zaten yürüyecekse sırayla yürüyor.Herhangi bir torpile gerek yok. O adalet duygusu maalesef bizde zedelenmiş. Biraz da bu kamunun, bürokrasinin hantallığı ve iş yapmanın çok zor olması ile alakalı” dedi.

HP’nin siyasal iletişim unsurlarını kullanmayı beceren bir parti olmadığına da işaret eden Rogers, “HP’nin sadece dokunulmazlığı konuştu da o duyuldu da diğerleri duyulmadı yada onu yükseltti de diğerlerini yükseltmedi falan öyle bir gailesi, ya da amacı, hedefi bugüne kadar olmadı. Bence biz yaptığımız iyi işlerin zaten reklamını çok da iyi yapabilen bir parti değiliz. Bizim dışımızda çok fazla algı yönetimi yapılıyor. Başka partilerin bunu çok da iyi başardığını da düşünüyorum. Bunu açıkca söylemekten de çekinmiyorum.Eğer sadece dokunulmazlık konusu yükseldiyse bunu yapanın da biz olmadığımızı düşünüyorum”diye konuştu.

Halkın Partisine her konu mal ediliyor mu? şeklindeki bir soruya ise Rogers şu yanıtı verdi:
“Eee öyle hissediyoruz da biraz. Daha yeni bir oluşumuz. Hiç birimiz siyasetten gelmedik. Deyim yerindeyse çekirdekten yetişmedik. Profesyonellerin yanında daha çömeziz o açıdan. Ve evet birçok kötü şeyin partimize mal edildiğini görüyorum.Bununla mücadele etmenin farklı yollarını aramamız gerekiyor. Çok da kolay değil bu ortamda ama elimizden geldiğince kendi açımızdan sesimizi duyurup, doğruları söylemeye çalışıyoruz”dedi.

Meclis heyetinde ilk kez yer alarak, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik toplantısına katıldığını anlatan HP Milletvekili Jale Refik Rogers, bu tür seyahatlerde milletvekillerinin birbirlerine daha insani yanlarını gösterme şansı elde ettiğini dile getirdi.

Rogers, “Milletvekilerimizin daha fazla birlikte seyahat etmesinin, sosyalleşmesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü hepimizin belli konularda farklı siyasi görüşleri, duruşları olabilir ama öncelikle hepimiz insanız ve bunu hatırlamak için de bence böyle yurt dışı temaslar, bu tür ortamlar iyi oluyor. Meclis’te herkes daha fazla gardını almış ve siyasi duruşunu temsil etmek için orda ama böyle seyahatlerde veya daha sosyal ortamlarda daha insani yanlarınızı gösterme şansınız oluyor. Daha çok sohbet etme şansınız oluyor”dedi.

Rogers “Bazı vekillerimiz yasama faaliyetlerini öncelik olarak görmüyorlar. Bir vekil olarak yapacakları görevler arasında yasa yapmanın onların ilk önceliği olmadığını düşünüyorlar. Bu kendilerinin takdiridir. Ben böyle düşünmüyorum.Bence biz vekil olarak bu ülkeye yapabileceğimiz katkı, en önemli şey yasa yapmaktır. Zaten hepimiz de farklı noktalarda yasal boşlukların hayatımızı nasıl etkilediğini hep söylüyoruz. Bulunduğumuz konum dolayısıyla hangi konuda değişim yaratabilirsek ona odaklanmak durumundayız. Dolayısıyla şuanda milletvekili olarak bulundunduğumuz bu noktada yapabileceğimiz en iyi şey nasıl hızlı bir şekilde yasa üretebiliriz ve Genel Kurul’a sevk edebiliriz. Ben bu şekilde çalışıyorum, bu şekilde çalışan tüm partilerden arkadaşilar var. Bazı kişiler buna çok daha önem veriyor. Bazıları önem vermiyor. Nisap konusunda sorunlar evet yaşanabiliyor üzülerek söylemem gerekir”dedi.

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers “İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’ne maalesef toplumun hemen ivedi ihtiyaçları açısından önemli yasalar son zamanlarda gelmedi. Gelmediği için de biz de komitede varolan yasalar üzerinde çalışıyoruz. 8 aydır belki Ruh Sağlığı değil daha farklı yasaları da çalışabilirdik.Bir Kamu reformu benim çok önemsediğim bir yasadır. Birçok vekil de bu yasanın geçeceğine olan inancını kaybetmiş durumdadır. Ama geçirmek de gene bizim elimizdedir. Hep beraber bu noktada da bence çalışabiliriz” dedi.

(BRT)

Editör: TE Bilisim