Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi çatısı altındaki Milli Kütüphane’de “VI. Minik Eller Seramik Etkinliği” ve “V. Masal Günleri” etkinliği düzenliyor. 8 Haziran 2013 Cumartesi günü düzenlenecek olan etkinlikler saat 10.00’da başlayacak.
“VI. Minik Eller Seramik Etkinliği” ile “49. Kütüphane Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 30 Mart 2013 tarihinden beri iki haftada bir her cumartesi düzenlenen ve aktif masal anlatımı ile resim çalışması gerçekleştirilen “Masal Günleri”’nin son etkinliği bu cumartesi yapılıyor.
Etkinliklerin yanı sıra “V. Masal Günleri” boyunca çocukların yaptığı resimler arasından Kültür Dairesi personelinin seçtiği resimler ile VI. Minik Eller Seramik Etkinliği’nde çocukların yapacağı çalışmalar da sergilenecek.
Kültür Dairesi’nin çocukları kitapla buluştururken, diğer sanat dallarına ilgilerini artırmayı ve kütüphanenin yaşamlarında aktif bir rol almasını sağlamak amacıyla periyotlar halinde düzenlenen “V. Masal Günleri” etkinliğine tüm ilkokul öğrencileri, velileri ile birlikte katılabilecek.
 
Editör: TE Bilisim