Asya Bebek konusunda katıldığı bir tv programında konuşan Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin üstlendiği tedavisi konusunda “Bizim çocuğumuz orda tedavi oldu burada tedavi oldu önemi yok” dedi ve Türkiye sağlık sisteminin eleştirilmesinin yanlış olduğununu vurguladı. 

Bakan Üstel, tv kanalında pandemi sürecinde kamuoyuna “şaibeli olarak yansıyan” test sayıları konusunda da “test sayılarını yükseltmekle” övündü ve bir dizi “görev aşkı yaşadığını” dile getirdi, çeşitli örnekler verdi. 

Asya Bebek konusunda Ünal Üstel şöyle dedi; “[...] Türkiye tedavisini üstlendi biz de dışarıdan kalanları destekledik… Ancak Türkiye’nin sağlık sistemini eleştirmek yanlış. Dünyada sağlık turizminde büyük bir girdisi olan bir ülke… Bizim çocuğumuz orda tedavi oldu,  burada tedavi oldu önemi yok. Aslolan sağlığına kavuşmasıdır elbette”

Tedavisi için bugüne değin başta “vatandaşlık gereği” gibi bir çok prosedüre takılan Asya bebek, önceki gün Türkiye’den yola çıkarak Yunanistan üzerinden Güney Kıbrıs’a nakledilmiş ve Rum yönetimi tedavisini üstelendiğini açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığı konu hakkında bir kusru olmadığını açıklamıştı. 

Editör: Haber Merkezi