Uluslararası Final üniversitesi ile Dış basın birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.İmzalanan protokol uyarınca Dış Basın Birliği üyeleri Uluslararası Final Üniversitesinde 1 lisans ve bir yüksek lisans bursu imkanından faydalanacak.

Uluslararası Final üniversitesi Rektörü Prof Dr Abdullah Öztoprak, Dış Basın Birliği’ne iade-i ziyarette bulundu.

Dış Basın Birliği binasının Profesör Öztoprak’ın doğduğu mahallenin hemen yanı başında olması da, rektör için hoş bir sürpriz oldu.

Geçen ay Dış Basın Birliği Yönetim kurulunu ağırladıklarını hatırlatan Abdullah Öztoprak, üniversitesi ile Dış Basın Birliği arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Ziyarette hem Uluslararası Final Üniversitesi hem de ülkedeki üniversite eğitimi hakkında bilgi aktaran Öztoprak, üniversite olarak geleceğe yönelik iddialı projelerle ülkenin önde gelen üniversiteleri arasında yer almayı hedeflediklerini ortaya koydu.

Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç da ülkedeki akademik dünyanın önemli isimlerinden Prof Dr Abdullah Öztoprak’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti diye getirdi.

KKTC’nin geleceği ve uluslararası tanınırlığı için eğitimin oynadığı kritik role dikkat çeken Kıraç, Dış Basın Birliği olarak her zaman eğitim alanındaki gelişmelere hassasiyetle yaklaştıklarını söyledi.

Ziyaret sırasında Dış Basın Birliği ile Uluslararası Final Üniversitesi arasında işbirliği protokolü de imzalandı.

Protokol kapsamında Dış Basın Birliği üyelerine biri lisans biri yüksek lisans olmak üzere iki tam burs tahsis edildi.

Üniversite yüksek lisans programı açana kadar bu burs imkanı iki lisans bursu olarak uygulanacak.

Editör: TE Bilisim