Başbakan Özgürgün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’i Meclis Şeref Salonu’nda kabul etti.

Kabulde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç ve Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu da hazır bulundu.

ORG AVSEVER

TSK Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Avsever, görüşmede Başbakan Özgürgün’ü kutlayarak, TC Genelkurmay Başkanı’nın selamlarını getirdiğini ifade etti.

“Kendimizi bu ülkenin evladı olarak görüyoruz” diyen Org. Avsever, Kıbrıs Türkü’nün özgür, refahı sağlanmış ve güven içinde yaşamasının amaçları olduğunu söyledi.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin KKTC’de 1974’den beri sağladığı barış ve getirdiği güven ortamının Kıbrıs Türkü için önemli olduğunu belirtti.

Kıbrıs müzakerelerinin devam etmekte olduğuna dikkat çeken Başbakan Özgürgün, TSK’nın 1974’den beri adada barış ve güvenliği sağlamakta olduğunu ve Kıbrıs Türkleri’nin bunun devamını çok kalın bir kırmızı çizgi olarak altını çizerek istemekte olduğunu söyledi.

KKTC’deki devletin olabilecek bir anlaşmada kurucu ortak olarak yer alacağının bilinci ile kurucu devletin garantisinin sağlandığı bir anlaşmanın arayışında olunduğunu kaydeden Özgürgün, “İnşallah Rum tarafı da KKTC’yle ve Kıbrıs Türk halkıyla böyle bir ortaklığı aramaktadır. Eşit ortaklığa onay vermektedir” dedi.

Bu olduğu taktirde herhangi bir sorun bulunmadığını, adada çözüme ulaşılabileceğini ifade eden Özgürgün, “TSK’nın sağladığı güven ve istikrar ortamı da en büyük garantisi olur” şeklinde konuştu.

Kabulde karşılıklı plaket takdiminde de bulunuldu.
Editör: TE Bilisim