Ulusal davayı en iyi savunan partinin UBP olduğunu belirten Zorlu Töre, hükümetin yerel seçimlerden sonra bozulacağını savundu

Kısa bir süre önce Demokrat Parti Ulusal Güçler’den (DP-UG) istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdüren ve bir süre sonra Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) geri dönen Zorlu Töre, hükümetin yerel seçimlerden sonra bozulacağını savundu. Hükümetin beyin ölümü gerçekleştiğini, sadece kalbinin çalıştığını söyleyen Töre, Ulusal davayı en iyi savunan partinin Ulusal Birlik Partisi olduğunu kaydetti.
Töre, Parti değiştirmesi dolayısıyla kendisine yöneltilen eleştirileri hakarete varmadığı sürece saygıyla karşıladığını kaydederek, “Ülkemizde demokrasi varsa eleştirenler de olacaktır” dedi.
UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre Gün İlerlerken programına katılarak, Ulusal Birlik Partisi’ne geçiş sürecini ve Nihan Yücel’in sorularını yanıtladı. Zorlu Töre şu ifadeleri kullandı:

“ULUSAL DAVAYI SAVUNAN EN İYİ PARTİ UBP’DİR”
“Benim UBP’ye geri dönüşüm yaşanılan bir sonuç olmuştur. Gerekli düzelmenin olmayacağı kanaatine vardıktan sonra artık benim UBP’ye geçmem söz konusu oldu. Çünkü ulusal davayı savunan en iyi parti UBP’dir. KKTC devletini ileriye götürülmesinde, devlete olan inancın en sağlam olgusu UBP’dedir. Dolayısıyla ben devleti en önde tutan birisi olarak Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlığını benimseyen birisi olarak gereğini yerine getirdim. Bazı kişiler eleştirir tenkit edebilirler.”

“HÜKÜMETİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ”
Zorlu Töre, kendisinin Demokrat Parti Ulusal Güçler’den istifa etmesinin ardından Ulusal Güçler çatısı altında bulunan vekillerin de Ulusal Birlik Partisi’ne geçme ihtimallerinin olduğu iddiaları üzerine şunları dile getirdi:“DP-UG-CTP koalisyon hükümetinde birçok noktada çatlaklıklar meydana geldi. Ama Sayın Denktaş CTP’ye ve özellikle Özkan Yorgancıoğlu ile görüşmeler yaptıktan sonra orta bir formül bularak, ‘ben istediğimi elde ettim’ diyerek hükümete devam gibi yaklaşımlar sergiledi. Aynı şekilde Başbakan Yorgancıoğlu da hükümetin sona erebileceğini ifade ettiği halde, sonra bundan vazgeçilmiştir. CTP İktidarda kalmak için sürekli olarak U dönüşü yapmıştır. İkisi birden U dönüşü yaparak bir yerde buluşuyorlar.

“HÜKÜMETİN KALBİ MAKİNEYE BAĞLI OLARAK ÇALIŞIYOR”
Biz ille hükümet bozulsun, UBP-DP hükümeti kurulsun yaklaşımı içinde değiliz. Bir ay önce Sayın Denktaş ‘bu hükümet bitmiştir’ demiştir. Genel sekreter Hasan Taçoy da, ‘hükümet bozulsun diye önerge vereceğim’ demiştir. Ama olmamıştır. Farklı şeyler meydana gelmiştir. Hükümet kalbini makineye bağlayarak devam ettirildi. Hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Beyin hükümeti gerçekleşen hükümetin kalbi makineye bağlı olarak çalışıyor. Beyin ölümü gerçekleşen hükümetin yerel seçimlerden sonra bu beyin ölümü gerçekleşmiş hükümetin beyni tekrar çalışır mı bilemiyorum. Tekrar kalbi çalışır mı bilemiyorum. Ama benim iddiam yerel seçimlerden sonra bu hükümet bozulacak UBP-DG veya UBP-DP-TDP şekli olarak yeni bir koalisyon kurulacaktır.” 
(TEOMAN TURAN-STAR KIBRIS)
Editör: TE Bilisim