Maliye Bakanın’ın , kıdem tazminatlarının kaldırılması ile ilgili açıklamasını esefle ve hayretle karşıladık. Kıdem tazminatı hakkı çok uzun yıllar önce bugünkü çalışanların abileri ve babaları tarafından verilen büyük mücadelelerden sonra ve hatta kan dökülerek kazanılan ve çalışanın gelecek için yegane ve önemli hakkı olan kıdem tazminatının kaldırılması düşüncesini Sayın Maliye Bakanının aklının ucundan bile geçirmemesini tavsiye ederiz.

Bilinmesi gerekir ki kıdem tazminatının uzun soluklu verilen mücadele neticesinde Toplu İş Sözleşmeleri ile kazanılmıştır. Ve bu hakkın hiç bir şekilde masa başında ve/ veya başka bir yöntemle ortadan kaldırılmasına asla müsade edilmeyecektir. Sosyal güvenlik yasası ile maaşlarda yapılan düzenlemeyle maaşların asgari ücret seviyesine çekilmesiyle kıdem tazminatı zaten sıfırlanmıştır. Bu yetmezmiş gibi, kıdem tazminatının tümden kaldırılmasını telaffuz etmek hiç bir şekilde haklı görülemez.

Konu ile ilgili olarak, gerek Kamu-İş’in gerekse Tel-Sen Sendikamızın bugün ortaya koymuş oldukları grevi, BANK-SEN olarak sonuna kadar desteklediğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Hükümetin bu konuda geri adım atmaması durumunda, sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinde diğer örgütlerle dayanışma içerisinde grev dahil her türlü yasal mücadeleyi vereceğini belirtmek isteriz.



Zübeyir Boransel
Bank-Sen Başkanı
 
Editör: TE Bilisim