Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sosyal Hizmetler Dairesi’nin, riskleri önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında organize ettiği “Aile Eğitim Programı Uygulama ve Yaygınlaştırma Projesi”, Perşembe günü saat 10.00’da, Gazimağusa Gelişim Akademisi Maraş Konferans Salonu’nda başlatılacak.

Aile üyesi bireylerin, çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP), “eğitim ailede başlar” ilkesinden hareket ediyor.

Açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner’in yapacağı ve beş hafta sürecek "Aile Eğitim Programı" çerçevesinde; aile içi sağlıklı iletişim, evlilik ve aile hayatı, çocuk yetiştirme, çocukluk ve ergenlik dönemi sorunları, madde kullanımı ve sağlığa etkileri, aile hukuku, üreme sağlığı ve ilkyardım, aile ve internet, aile bütçesi ve kaynak yönetimi konularında sosyal hizmet uzmanları tarafından bilgilendirme yapılacak.

2017 yılı sonuna kadar devam etmesi planlanan Aile Eğitim Programı Uygulama ve Yaygınlaştırma Projesi ile ülke çapında tüm bölgelerde ailelere yönelik eğitimler verilecek.

Eğitimlerin uygulanacağı bölge ve tarihler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilerleyen zamanlarda duyurulacak.

Aile Eğitim Programlarının Gazimağusa’dan sonra Eylül ayının ilk haftası Alayköy bölgesinde,  Ekim ayında Güzelyurt/Lefke bölgelerinde, Kasım ayında Girne ve Akdoğan bölgelerinde, Aralık ayında ise İskele bölgesinde devam etmesi ve 2017 yılının sonuna kadar tüm bölgelere ulaşılması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim