Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu'nda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesi görüşülmeye devam ediyor...

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçesinin yeterli olmadığına değindi.

Bakanlığın bütçesinin yüzde ellilik kısmının personel maaşları olduğunu ve ülkenin gereksinim duyduğu ihtiyaçlar karşısında yetersiz kaldığını dile getiren Şahali, "Telekom bütçesi en önemli bütçe fakat bizde en belirsiz alan" dedi.

“TELEFON DAİRESİ İŞLEVİNİ YİTİRDİ”

Özel sektörün iletişimi teslim aldığına işaret eden Şahali, Telefon Dairesi’nin işlevini yitirdiğini ve Telefon Dairesi’ndeki yatırım giderlerini merak ettiğini kaydetti.

4.5 G ihalesinin detaylarını anlamak için izaha muhtaç olunduğunu söyleyen Şahali, yapılan ihalenin izah edilmesi gerektiğini belirtti. Bilgi Teknolojiler Kurumu’nun bağımsız gibi görünen ama bağımlı duruma düşürülmüş görüntüsü olduğunu belirtti.

Mağusa’nın liman, turizm ve üniversite kenti olduğunu dile getiren Şahali, limanın olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Mağusa Limanı’nın serbest bölgeyi de barındırdığını dile getiren Şahali, limanın günümüz koşullarındaki teknik altyapılarından yoksun olduğunu söyledi.

Mağusa ve Girne limanlarının ihalesinin ne aşamada olduğunu soran Şahali,  liman şirketi ile ilgili durumun da ne olduğunu sordu.

Cihangir'de ani ölüm! Cihangir'de ani ölüm!

Editör: Haber Merkezi