“Sesini yükselt, haklarını savun” ismiyle anılan ve Kıbrıs sivil toplumunun, iletişim yönetimi, savunuculuk becerilerini geliştirmeyi, medya profesyonellerinin ise teknik kapasitelerini artırmayı hedefleyen proje, kapasite artırma eğitimleri ve küçük hibe programları ile sivil toplumun savunuculuk alanında daha etkin olmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Proje Koordinatörü Seziş Thompson’ın yaptığı açıklamaya göre, 18 Mayıs-18 Haziran 2016 tarihleri arasında başvuruların kabul edildiği küçük hibe programına toplam 13 başvuru yapılırken, 20 Haziran’da toplanan değerlendirme komitesi başvurular arasından en iyilerini seçti.

Yapılan değerlendirme sonucunda 13 başvurudan en yüksek puan alan 7 proje küçük hibe almaya hak kazandı. Proje sahibi sivil toplum örgütlerinin yetkilileri proje kontratlarını dün imzaladı. Projelerin uygulamalarının Şubat 2017 ayına dek tamamlanması planlanıyor.

Tüm projeler lobicilik ve savunuculuk konularında olup kazanan dernekler şunlar oldu:

Kıbrıs Türk MS Derneği, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Derneği, Kemal Saracoğlu Vakfı, Kıbrıs Konuşma ve İşitme Engelliler Vakfı, Yeşil Barış Hareketi, KUSKOR ve Envision Diversity Derneği.
Editör: TE Bilisim