GENÇLER, DELİ YÜREKLER SİZLERE SESLENİYORUM!

 

Bir anne olarak; hergün gazetelerin ilk sayfasında ‘’ Trafik Canavarı Bir Gencimizi Daha Aramızdan Ayırdı’’ haberini görmekten veya televizyonlarda trafik kazasında can veren körpecik fidanların cenaze törenlerini izlemekten duyduğum üzüntüyü sizlere anlatamam. Bu duygunun büyüklüğünü ve derinliğini ancak anneler, babalar anlayabilir.

Sevgili Çocuklarım,

Araba kullandığım hergün sizlerden biri beni hiç olmayacak yerde, çok tehlikeli bir şekilde korkunç bir süratle geçiyor. Arabanızı sürerken bu aceleniz niye? Kısacık ve daracık yollarımızda yaptığınız sürat ne kadar yersiz ve gereksiz. Bakın ne güzel aileleriniz size imkan sağlamış, çok istediğiniz model olmasada ayağınızı yerden kesmiş. Daha 17 yaşında eliniz ekmek bile tutmadan araba sahibi oluyorsunuz. Sonrada size bu imkanı, binbir güçlükle sağlayan annenizi, babanızı, tüm sevdiklerinizi acılara boğuyorsunuz. Hemde ne acılar! Asla tarif edilmeyecek, dayanılması imkansız acılar!

Ya ömür boyu sakat kalıyorsunuz ya tazecik bir fidanken can veriyorsunuz yada can alıyorsunuz.Trafikte kaybettiğiniz arkadaşlarınızın ardından ağıtlar yakıyor, boy boy ilanlar veriyor, onları asla unutmayacağız yazıyorsunuz. Ama bir müddet sonra aranızdan birileri yine aşırı sürat ve alkollü araç kullanmaktan dolayı can veriyor yada başkasının canına gasp ediyor. Bu böyle sürüp gidiyor…

Hele bir bakın son yıllarda ülkemizde trafik kazasında can verenlerin yaş ortalamasına. Ben size söyleyeyim 25 bile değil. Çünkü elleriniz direksiyona doymadan sürat gösterileri yapıyor, yada arabanın içinde veya öncesinde alkol alarak yola çıkıyorsunuz. Yeter artık. Sizlerin bize, aile ve sevenlerinize, topluma veya başkalarına bunu yapmaya hakkınız yok. Allah ömür verirse bizler sizlerle yaşamak, yaşlanmak, sizlerin çocuklarını da görmek istiyoruz. Arabanızı keyifle, sağlıklı ve mutlu olarak nice yıllar sürseniz olmaz mı? Can vermeden ve can almadan sağlıklıca…

Anneler, babalar,

Trafik suçu işleyen çocuklarınızı affetmeyiniz. Cezalarını çekmesine, ders almalarına izin veriniz. Ehliyeti elinden alındıysa araba kullanmasına asla müsaade etmeyiniz. Varsın küssün, ağlasın,üzülsün ama dersini alsın. Dersini alsın ki size veya başkasına ileride büyük acılar yaşatmasın. Çocuklarımız en kıymetlilerimiz sizlersiniz. Sizde kendi kıymetinizi bilin. Trafikte kaybettiğiniz sınıf arkadaşlarınızı, kardeşlerinizi hatırlayın aynı hataları sizlerde yapmayın ne olur.

Kazasız belasız günler dileğiyle…

Editör: TE Bilisim