Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Adayı Ahmet Savaşan Kıbrıs Tv’de Adaylar Tartışıyor programına katılarak gündemdeki gelişmeler ile KKTC’de Turizm ve Çevre konularını değerlendirerek görüşlerini halkla paylaştı .

MECLİS’DE UZLAŞI KÜLTÜRÜ VE ÜRETKENLİK EGEMEN OLMALI...

Turizm’in KKTC’nin tercihi değil, kaderi olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın turizmde olması gereken yerde olmadığını fakat son yıllara bakıldığında turizm ve gelirlerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini anlatarak, turizmde de diğer pek çok sektörde olduğu gibi sürdürülebilirliğin önemini vurguladı.

Onbeş yıldan buyana Yakın Doğu Üniversiytesi’nde Turizm İşletmeleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere KITSAB Genel Sekreterliği yanı sıra KTHY Denetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunduğunu anımsatan Savaşan, ülke turizminin bilimsel temellerde gelişmesi ve ülkeye alternatif turizm çeşitlerinin kazandırılarak katma değerin çoğalması yönünde pek çok projenin üretilmesine katkı koyduklarını belirtti. Savaşan ayrıca, eğitim, kongre, sağlık, eko, akro gibi sürdürülebilir turizm çeşitlerinin ülkeye kazandırılmasının önemine de işaret etti.

TURİZM BİLİNCİ’NİN GELİŞTİRİLMESİ ELZEMDİR...

Turizm beklenen noktada mı sorusunu yanıtlayan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Adayı Ahmet Savaşan , turizm konusunda varılması gereken yere henüz varılamadığını ama önemli adımlar atılarak sektörde hareketliliğin yakalandığını belirtti. Savaşan “bugün başınız ağrıyorsa mide hapı içmezsiniz, iyileşmek istiyorsanız doğru ilacı almalısınız. Ülkemizde turizmin sağlıklı temellerde gelişmesi ve insanımızın da turizmden mutlu olabilmesi için, turizmin ülkemize pozitif bir değer katması şarttır. Elbette ki bunun da olabilmesi için yeni doğan çocuktan yaşlılara, çalışandan, ev kadınına, emekliye, milletvekilinden cumhurbaşkanına varıncaya kadar herkesin ve bütün kesimlerin kısaca toplumun turizm bilincine sahip olması elzem bir hale geliyor. Aksi taktirde yakalanan başarıların devam etmesi mümkün olmayacağı gibi elde edilen kazanımlar da rastlantısal olacaktır. Ayrıca ülkemizde turizm bilincinin bu güne kadar tam anlamıyla oluşturulamaması pek çok sıkıntıya yol açtığı gibi, ülkenin turizm imajının olumsuz yönde etkilenmesine ve çevrenin de bundan nasibini almasına neden oluyor. Bu tespiti yaptıktan sonra bizlerin turizm bilincinin oluşması için zaman geçirmeden bilimsel yöntemleri de kullanarak çalışmalarımıza hız vereceğimizi ve ayrıca bu konuda seferberlik başlatacağımızın altını çizmek isterim” diye konuştu. Savaşan konuşmasında, turizm başta olmak üzere, sağlık, eğitim, tarım ve diğer konularda artık devlet politikalarının oluşturulması için sektörler ve bilim yuvası üniversitelerle işbirliğinin arttırılmasının önem taşıdığını da söyledi.

ALİ’NİN KOLTUĞUNA VELİ’NİN OTURMASI DEĞİŞİM DEĞİLDİR

Ahmet Savaşan programa katılan diğer parti temsilcilerine de seslenerek bugün ülkemizin en büyük sorunlarından birinin uzlaşma kültürünün ortadan kalkması olduğunu söyledi. Ahmet Savaşan, halkın algısına bakıldığında, Cumhuriyet Meclisi’ndeki egemen kültürün kırıcı tartışmalar, kavga ve suçlamalar üzerinde şekillendiği yönünde oluştuğunu belirttiği konuşmasında, hele son dönemlerde mecliste yaşananlardan halkımızın büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Savaşan konuşmasında, bu yeni dönemde parlamentoya aday olan kişilerden halkın beklentisinin bu gün yaşananların tersine uzlaşmacılık, çalışkanlık ve dürüstlük olduğunu vurguladı. Ahmet Savaşan halkın değişim dediği olgunun parlamentoda Ali’nin oturduğu koltuğa Veli’nin oturması olmadığını vurguladı. Ahmet Savaşan son olarak halkın bahsettiği değişimin siyaset üreten, görüş farklılıklarına rağmen ortak paydada buluşma becerisine sahip, uzlaşı kültürünün yeşermesine katkı yapacak, ilerici ve çalışkan bireylerin çoğunluğu olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim