KIBRIS TİME-ÖZEL

Barış Manço Parkı’nın yanındaki boş arazinin Mehmet Avcı’ya verilmesine tepki gösteren bir grup mahalleli Salı günü KTÖS ve KTOEÖS ile eyleme gideceklerini söyledi. Buradaki boş arazide yüzlerce ağacın olduğunu belirten mahalle sakinleri bu ağaçların kesilmesinden endişe duyduklarını dile getirerek, bölgede yaşanacak olumsuzlukların mahalle sakinlerinin huzurunu bozacağını ifade ettiler.

Uzun süreden beri boş alana gidip gelen mühendislerin olduğunu tespit eden mahalleli, konuyu hem Milli Eğitim Bakanına hem de Şehirciliğe aktardıklarını fakat bu alana yapılacak inşaat için herhangi bir önlem alamadıklarını belirttiler.

Bu alanın yanında bulunan Turkcell Eğitim Parkı olduğuna dikkatleri çeken mahalleliler betonarme binalar görmek istemediklerini tam aksine yürüyüş parkurları, oyun alanları ve yeşil alan görmek istediklerini vurguladılar.
Yaşanan bu olay üzerine Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ile yaptığımız görüşmede olayın tamamen saptırıldığını ve bu olayla hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.

Avcı sözlerine şöyle devam etti;
‘ Bu alan ne benim adıma ne de derneğimin adına verilmiş ya da verilecek olan bir alandır. Bu alan Milli Eğitim Bakanlığına ait eğitim amaçlı kullanılmak üzere ayrılan boş bir arazidir. Turkcell ile yapmış olduğumuz protokol ile önce eğitim binası daha sonra ise seminer binası yapacak ve bu binaları Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayacaktı. Eğitim binamız üç yıl önce tamamlandı ve üç yılda 22 bin öğrenci burada eğitim aldı. Bu 3 yıl zarfında yapılan çalışmalarımız ve göstermiş olduğumuz başarılı çalışmalar sonucunda bu yıl öğrencilere eğitim amaçlı bir konferans binası yapılması kararlaştırıldı. Bu yapılacak olan bina tamamen Turkcell sponsorluğunda gerçekleşecektir. Bunun akabininde bina tamamlanır tamamlanmaz Eğitim Bakanlığı’na bağışlancaktır. Daha önceleri de bu tür haberlerle gündem yaratmak isteyen Şener Elcil bana basın yolu ile birçok suçlamalar getirdi. Bu olay tamamen bizim dışımızda gelişen bir olaydır. Bu arazi eğitim amaçlı bir arazidir. Burada yürüyüş yolu ya da dinlenme tesisi gibi farklı bir çalışma yürütülemez. Ve ısrarla vurgulamak isterim ki arazi kesinlikle Eğitim Bakanlığı’na ait bir arazidir’





Mehmet Avcı’nın birkaç yıl önce hemen hemen benzer konularda basına yansımış haberleri



MEHMET AVCI

 
Editör: TE Bilisim