Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent ŞenZonguldak Belediyesi personeline “Stres Yönetimi” konulu hizmet içi eğitim semineri verdi.
Şen, seminerde stres yönetiminin genel hükümleri, kaynakları, yönetim çeşitleri, bireysel ve örgütsel başa çıkmayöntemleri konularında belediye çalışanlarına detaylı bilgiler sundu.

Stresin oluşması için insanın içinde bulunduğu ya dahayatını sürdürdüğü ortam ve çevrede meydana gelen değişimlerin etkili olduğunu söyleyen Şen, ortamdakideğişmelerden her bireyinetkilendiğini ancak, bazı bireylerin bu değişmelerden daha çokveya daha yavaşetkilenmekte olduğunu dile getirdi. Stresin belirtilerinden bahseden Şen, stresin fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal belirtiler ile olağan durumlar olarak gruplandırılabileceğini söyledi.

Seminer programında işyaşamındankaynaklananstreslebaşaçıkma yöntemlerini belediye çalışanları ile paylaşan Şen,işstresiniazaltmak,stres yaratan etkenlerin kontroledilmesiveazaltılması için yapılması gereken önlemleri ve süreçlerinin nasıl planlanması gerektiğini açıkladı.
 
Editör: TE Bilisim