Başbakan İrsen Küçük, İTÜ KKTC Kampusu’nun KKTC’nin yüksek öğrenim sektörüne büyük katkı yapacağını, ülkeye gelen öğrenci sayısında artış sağlayacağını belirtti.

Başbakan Küçük, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Kampusu Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya’yı makam odasında kabul etti. Kabulde, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu da hazır bulundu.

KAHYA

İTÜ Prof. Dr. Ercan Kahya, Başbakan Küçük’e, kampus inşaatları hakkında bilgi vererek, çalışmaların bir program dahilinde sürdüğünü ve 2014-15 akademik yılında eğitim öğretime başlamayı planladıklarını söyledi.

4-5 yıl içerisinde tüm kampusların tamamlanacağını kaydeden Kahya, Yeni Erenköy’de kurulacak kampusun eko sisteme uygun, “çılgın” projeleri barındıracak bir kampus olacağını ifade etti.
Prof. Dr. Kahya, “Yapılacak en kötü şey bile oraya katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, KKTC’deki yüksek öğrenim sektörünün gelişmekte olduğunu ve öğrenci sayısının 55 bin 500 seviyesine çıktığını hatırlatarak, İTÜ KKTC Kampusu’nun açılmasının da öğrenci sayısına büyük katkı yapacağını belirtti.

Kampusun bölgeye hareket getireceğini ifade eden Küçük, inşaatların aksamadan tamamlanmasını diledi.

2013-15 Ekonomik Programı’nda reel sektörün gelişmesine büyük önem verdiklerini belirten Küçük, üniversiteler, tarım, turizm ve sanayinin destekleneceğini söyledi. Küçük, planlarının da,  beklentilerinin de yüksek olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim