Globalleşen dünya ile birlikte artık kaliteli ürün üretmek yeterli gelmemektedir, rekabet içerisinde olduğumuz uluslararası firmaların en önemli başarıları sadece pazarlama alanında olmadığı bilinmektedir. Bu firmalar müşteri hizmetleri kavramını benimseyerek satışlarında devamlılık sağlamayı başarmaktadırlar.
KTSO Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, müşteri hizmetleri sistemini geliştirmek, müşteri memnuniyeti sağlayarak satışlarda devamlılık sağlamak için eğitim düzenledi.
 
“Müşteri Hizmetleri Eğitimi” 18 Ekim Perşembe günü (bugün) Sanayi Odası’nda düzenlenmiştir.
Eğitim, 09:00 – 16:00 saatleri arası gerçekleştirilmiştir. KKTC’de faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanmış bu eğitimde, katılımcıları Müşteri Hizmetleri hakkında bilgilendirmek hedeflenmiştir.
 
Eğitimde; müşteri hizmetlerinin rolü, iyi ve kötü hizmet egzersizleri, müşteriyle iletişim, dinleme becerileri, şikayetlerin fırsata dönüştürülmesi, müşteriyle ilişki süreci, kızgın müşterilerle iletişim şekli, standartlar oluşturma, hizmet kalitesini ölçme ve değerlendirme, kişisel eylem planlarını oluşturulması ve uygulamalı değerlendirmeler anlatılmıştır.
 
Eğitimde, müşteriyle doğrudan veya dolaylı teması olan tüm yönetici ve çalışanları hedeflemektedir.
 
Eğitim sonunda katılımcılara Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verilmiştir.
 
Eğitmen Tarık Tekman;
Lefkoşa Türk Maarif Koleji ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunudur. 1996'da İstanbul'da Turcom firmasında Satış Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1997'de Motorola Türkiye'de GSM Saha Mühendisi ve Takım Şefi oldu. 1999 yılında Motorola Türkiye'nin Müşteri Hizmetleri bölümünü kurdu ve Müşteri Hizmetleri Müdürü oldu. Bu bölümdeki 6 yıllık müdürlüğü süresince Türkiye ve KKTC'de 23 adet servis merkezi açtı, Motorola'nın Türkiye ve KKTC'deki satış sonrası iş ortaklarını seçti ve eğitti, katma değerli hizmetler geliştirdi, yönettiği müşteri hizmetleri ağı 4 yıl üst üste (2000-2003) Motorola'nın Avrupa'daki en hızlı servisi ünvanını aldı.

2001 yılında Aksesuarlar Bölümü'nü kurdu ve Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü'ne paralel olarak yaptığı 3 yıllık Aksesuarlar Satış ve Pazarlama müdürlüğü sırasında Motorola'nın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki en hızlı aksesuar satış artışını gerçekleştirdi. İskandinav Ülkeleri, Danimarka, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Ortadoğu ve Afrika'da satış sonrası hizmetler ağı üzerinden aksesuar satılması projesini geliştirdi ve bu ülkelerdeki Müşteri Hizmetleri Müdürleri ‘ne danışmanlık verdi.

2004 yılında Kıbrıs'a döndü ve uluslararası taşımacılık şirketi Maersk LTD'de Satış ve Pazarlama sorumlusu olarak KKTC için fizibilite çalışmaları ve pazar analizi yaptı. 2005'te KKTC SOS Çocukköyü Ulusal Müdürü oldu. Ulusal Ofisin kuruluşunu tamamladı, Çocuk Terkini Önleme Projesi'ni başlattı, SOS Çocukköyü'nün yurtiçi ve yurtdışı gelirlerini arttırarak çocuklara verilen hizmet kalitesini ve çeşitliliğini geliştirdi.
 
2007-2008 yıllarında UNDP destekli Kıbrıs STÖ güçlendirme programında "Fon Bulma ve Pazarlama" ile "Stratejik Düşünme ve Planlama" eğitim ve danışmanlıklarını ve 2007-2009 arasında Yakın Doğu Üniversitesi'nde "Sunum Becerileri" dersini verdi. 2009'dan beri Ebru Deniz Tekman ile birlikte kurdukları Penna Danışmanlık adına veya Avrupa Birliği ve UNDP projeleri çerçevesinde Kıbrıs, Türkiye ve Azerbaycan'da Özel Sektör, Sivil Toplum ve Kamu Sektörlerine Takım Çalışması, Stratejik Düşünme, Stratejik Planlama, Fon Bulma, Yöneticilik Becerileri, Sunum Becerileri, Çatışma Çözümlenmesi, Ağ Kurma konularında eğitim ve danışmanlıklar vermektedir.
 
 
Editör: TE Bilisim