KTÖS, öğrencilerin yaz eğitim burslarının kaldırılma çalışmalarını eleştirdi.
Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş'in imzası ile yapılan açıklama şöyle:
"Eğitim en temel insan haklarından biridir ve bu hakka insanların güvence ile ulaşabilmesi sosyal devletin görevidir. Kendini eğitimle geliştirmek isteyen herkesin eşit ve adil bir anlayışla eğitim bursu alması bir haktır. Eğitim bursunun gençlerimize ekonomik katkısının öneminden çok, kendi ayakları üzerinde durması, sosyalleşmesi ve özgürleşmesine daha çok katkı sağlamaktadır.

Bu ülkeyi yönettiğini iddia eden CTP-BG/DP-UG Hükümeti’nin, üniversitelerde okuyan gençlerimizin hakkı olan eğitim bursları ile ilgili almış olduğu yanlış kararlarda ısrar etmesi, gençlerimizin geleceğine, insanca bir yaşam hakkına ve  toplumun özgürleşmesine önem vermedikleri acı bir gerçekliktir.

Eğitim bursuna ulaşma kriterlerini zorlaştırarak, herkesin bursa başvurma hakkını engelleyen gerici  bir zihniyetin varlığı, yaz aylarında verilmesi gereken bursların ekonomik tasarruf mantığı ile kesilmeye çalışılması ve meclis içinde kendisini ‘sol’ olarak tanımlayan vekillerin eğitimdeki neo-liberal politikaları desteklemesi bizleri rahatsız etmektedir. Bir zamanlar benzer burslarla, eğitim hayatını tamamlayabilmiş, bu konuda mücadele vermiş olan vekillerimizin Meclis’te aynı duyarlılığı göstermemesi ve eğitim ile ekonomik yaptırımları karıştırarak, eğitim burslarından tasarruf anlayışına gitmek istemesi ise samimiyetsizliğin ta kendisidir.

KTÖS, eğitim ile kendini geliştirmek isteyen herkese eğitim bursu verilmesi gerektiğini ifade ederken, bu hakkın makul, herkesin kabul edebileceği bir değerlendirme anlayışı ile ulaşılabilir olması gerektiğini savunmaktadır. Bu anlamda CTP-BG/DP-UG Hükümeti’nin, üniversitelerde okuyan gençlerimizin hakkı olan eğitim bursları ile ilgili almış olduğu yanlış kararları protesto ederken, yaz burslarının kaldırılmaması gerektiğini ve herkese eşit ve adil bir şekilde eğitim bursu verilmesi gerektiğini yeniden hatırlatırız."

 

Burak Maviş

KTÖS Örgütlenme Sekreteri

Editör: TE Bilisim