Güney Kıbrıs’taki Avrupa Parlamentosu (AP) seçim sonuçlarını değerlendiren Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), seçimlerde statükonun korunduğunu iddia etti.

KSP Merkez Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir önceki seçimlerde alınan sonuçların bu seçimlerde de korunduğu belirtilerek “statükonun korunması için adanın her iki tarafındaki statükocuların sıkı işbirliği yaptığı” ileri sürüldü.

Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıslı Türklerin oy kullanmasından duyduğu rahatsızlığı, aldığı “uyduruk önlemlerle” gösterdiği kaydedilen açıklamada, 40 bine yakın Kıbrıslı Türkün oy hakkının ikamet adresleriyle oynanarak iptal edildiği; Kuzey Kıbrıs’ta da kitlelere oy kullanmamaları için baskı yapıldığı öne sürüldü.

Seçime katılım oranının düşüklüğüne dikkat çekilen açıklamada, bunun da halkın politikacılara güvenmediğinin ve temsili demokrasinin iflas ettiğinin göstergesi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, KSP’nin, kısıtlı imkanlara rağmen seçimlerde Güney ve Kuzey’den aldığı desteği önemsediği belirtilerek, “Gelen destek küçük de olsa cesaret vericidir” denildi.
Editör: TE Bilisim