Kıbrıs Türk Kültür Derneği ve İzmir Yaşar Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği “Kıbrıs: Kalıp Dışı Konuşma Zamanı” isimli uluslararası panel dün İzmir Yaşar Üniversitesi’nde yapıldı.

Panele; Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Yaşar Üniversitesi uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof Dr. Aylin Güney, Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi ve Cumhurbaşkanı Sözcüsü Osman Ertuğ, Mustafa Ergün Olgun, Doç. Dr. Kudret Özersay,  ODTÜ Rektör Danışmanı Rafet Akgünay, Prof Dr. Edward De Bono, Dr. James Ker-Lindsay (Eurobank EFG Senior Resarch Fellow on the Politics of South East Eurupe Londra) David P. Michaels, T.C. Dışişleri Bakanlığından Vakur Gökdenizler (Büyükelçi- Genel Müdür), Ethem Barkan Öz(Elçi, Genel Müdür Yardımcısı), Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyeleri,  KKTC İzmir Konsolosu Uğru Umar, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı M. Erol Ekenleroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Göksan, Halil Yüksel, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sunay Uyar ve İzmir Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

İki bölümde gerçekleştirilen panelin birinci bölümü Prof. Dr. Aylin Güney’in başkanlığında, ikinci bölümü Büyükelçi Ertuğrul Apakan başkanlığında yapıldı. Panelde, Kıbrıs’ın siyasi durumu, enerji ve su konuları, görüşmelerin analizi gibi konular tartışıldı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden yapılan açıklamaya göre panelin açılış konuşmasını Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan yaptı.

“KIBRIS SORUNUNU ANLATTI”

Göksan, konuşmasında Kıbrıs sorununu anlattı. Son dönemde adanın çevresinde bulunan yer altı zenginliklerinin yeni bir anlaşmazlığın nedeni olduğunu söyleyen Göksan, “Dünya egemenleri de bu zenginlikleri paylaşmak için birbirleri ile yarış ediyor” dedi.

İsrail’in Tamar bölgesinde bulduğu doğalgazı gerekçe göstererek egemenliğini Doğu Akdeniz’e yaymayı amaçladığını söyleyen Göksan, ortaya çıkan bu durumun bütün bölgede yeni gerginliklere de neden olabileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim