Karpaz Yarımadası’nda bulunan, 300 tekne kapasiteli lüks marina, çok titiz ve kapsamlı bir değerlendirme sürecinin ardından, bir marinanın alabileceği en yüksek payeye hak kazandı ve sadece en üstün tesisler ve hizmet kalitesine sahip olanların girebildiği, dünyanın en seçkin marinaları arasındaki yerini aldı.


Sea-Alliance Grup tarafından yönetilen Karpaz Gate Marina, kısa sürede ulaştığı standartlar sayesinde, bir marinanın alabileceği en yüksek ve en prestijli derece olan 5 Altın Çıpa’ya layık görüldü. The Yatch Harbour Association (THYA) tarafından yapılan oldukça titiz ve kapsamlı bir değerlendirme sürecinin ardından, Karpaz Gate Marina, 5 Altın Çıpa (5 Golden Anchor) statüsüne ulaşan Kıbrıs’taki ilk marina oldu.

Karpaz Gate Marina, bağlı olduğu Sea-Alliance Group’un hem sektöre, hem de yat sahiplerinin ihtiyaç ve gerekliliklerine ilişkin geniş tecrübesinden yararlanma imkanına sahip.
Sea-Alliance Direktörü Roy Klajman, “Bu ödüle ulaşmak için gereken ayrıcalıklı standartları sağlayan ekibimizle büyük gurur duyuyoruz. Bu ödül Karpaz Gate Marina için önemli bir kilometre taşıdır. Ayrıntıya gösterdiğimiz özen ve marinayla ilgili herkesin katıldığı kapsamlı eğitimler, gelecekteki diğer projeler için de bir model oluşturdu” dedi.

El değmemiş Karpaz Yarımadası’nda 2011 yılında açılan Karpaz Gate Marina, THYA’nın hazırladığı parlak raporda ‘büyüleyici ambiyansı’ ve ‘en üst seviyede hizmetleri’ açısından methedilirken, marina çalışanları da misafirperver ve profesyonel tutumları nedeniyle övgüye layık görüldüler.

Yeni bir yatçılık destinasyonu
Marina’nın yeni bir yatçılık destinasyonunu ve Kuzey Kıbrıs’ın büyük ölçüde el değmemiş bir bölgesini, ziyaretçilere ve tekne sahiplerine tanıtmak için mükemmel bir üs sağlayan Doğu Akdeniz’deki konumundan kaynaklanan benzersiz niteliklere sahip olması da Altın Çıpa değerlendirme özetinde önemle belirtilen diğer bir husus oldu.

“Bölgenin kalbinde ideal konumda bir marina”
TYHA değerlendirmelerini yapan jüriden Murat Tuncer, Karpaz Gate Marina’yı “Bölgenin kalbinde ideal konumda bir marina – Karpaz Yarımadası’nın berrak sularını, el değmemiş koylarını ve ıssız kumsallarını keşfe başlamak için mükemmel bir yer” olarak tanımladı. Tuncer ayrıca, barları, beach club’ı, kafeleri, restoranları, yat marketi, yat tamiri ve vergiden muaf (duty-free) alışveriş olanakları ile Marina’nın da oldukça heyecan verici olduğunu belirterek, “İç kesimlerde ise, çam ormanlarıyla kaplı dağları, sakin köyleri, büyüleyici tarihi kentleri, eski çağlardan kalma güzellikleri ve misafirperver halkıyla Kuzey Kıbrıs’ın güzellikleri sizi bekliyor” dedi.

5 Altın Çıpa derecelendirmesi hak edildi
Karpaz Gate Marina Müdürü Deniz Akaltan ve ekibini dost canlısı, yardımsever ve profesyonel bulduğunu söyleyen Tuncer, büyüleyici ambiyansı ve yüksek kalitede hizmetleriyle marinanın 5 Altın Çıpa derecelendirmesini hak ettiğine inandığını vurguladı.

Karpaz Gate Marina’nın elde ettiği bu yüksek derece, marina tesisleri ve müşteri hizmetlerinde her bakımdan kendini gösteren, işine yürekten bağlı bir ekibi ve ayrıntılara gösterilen titizliği yansıtıyor.

Kapsamlı rapor hazırlandı
Bir ‘gizli müşteri’ ziyaretini ve tekne sahipleri ile görüşmeyi de içeren kapsamlı değerlendirme raporu, etkileyici bir tesis çeşitliliğinin, marina çalışanlarının kalitesinin, mükemmel bağlama hizmetlerinin ve çevre koruma önlemleri ile güvenlik prosedürlerine olan bağlılığın da altını çiziyor.

Temiz marina ödülü
5 Altın Çıpa derecesinin bir parçası olarak, Karpaz Gate Marina uluslararası itibara sahip ICOMIA’nın (International Council of Marine Industry Associations) temiz marina ödülüne de hak kazandı.

Örnek alınacak seviyede tesisler ve hizmetler sunuyoruz
Karpaz Gate Marina Müdürü Deniz Akaltan ise, “En yüksek seviyede ödüle layık görüldüğümüz için çok mutlu ve gururluyuz. Böylesine yeni bir yatçılık destinasyonunda, örnek alınacak seviyede tesisler ve hizmetler sunabildiğimiz bu yüksek standarda ulaşabilmek için çok zaman, emek ve enerji harcadık. Marina’nın tüm ziyaretçilerine ve tekne sahiplerine en iyi tesisleri ve hizmeti sunmasını garanti etmeye olan bağlılığımızın şimdi resmi olarak da kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz. En yüksek standartları sürdürmek için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akaltan ayrıca, Karpaz bölgesinin, korunaklı demirleme yerleri ve ıssız kumsallarıyla yelken seyri için zengin bir alan olmanın yanı sıra, iç kesimlerde tarihi ören yerleri ve nefes kesen manzaralarıyla gerçekten güzel ve bozulmamış bir yer olduğunu belirterek, “şimdi marinamızın bu bölgeye açılan bir kapı olması mutluluk verici” dedi.

5 metreden 55 metreye kadar teknelere ev sahipliği yapılabiliyor

Kuzey Kıbrıs’ın ilk modern marinası Karpaz Gate Marina, 5 metreden 55 metreye kadar teknelere ev sahipliği yapabiliyor. 12 metreye kadar tekneler parmak iskelelere bağlanabilirken, 12 metrenin üstündeki tekneler ise tonoz sistemi ile bağlama yapabiliyor. Süper yatlar ise tonoz ile kıçtan kara bağlanma veya rıhtıma bordalama imkanına sahip.

Tekne bakım ve onarım işlemleri için 18.000 metrekarelik bakım onarım sahası da içeren tekne bakım tesislerinde, 45 metre boy ve 10 metre genişliğe kadar tekneleri kaldırma kapasitesine sahip 300 tonluk bir gezer vinç de bulunuyor.

2013 sezonunda önemli bir yenilik olarak, Karpaz Gate Marina, hemen yanında uluslararası bir beach club açmıştı.

Altın Çıpa Ödülü nedir?
Marina mükemmeliyeti açısından güvenilir bir ölçü olan Altın Çıpa Ödülü derecelendirme sistemi, yaklaşık 25 yıldır uygulanan ve müşteri hizmetleri ile tekne sahiplerine kaliteli bağlama sağlama konularına odaklanmış gönüllü bir değerlendirme programıdır. Derecelendirme bir Altın Çıpa’dan beşe kadar gidiyor ve marinanın kalitesine ve güvenilirliğine teminat sağlıyor. Yeterlilik için gereken teknik kriterler TYHA’nın Marina ve Yat Limanlarının İnşaat ve İşletme Uygulamaları Yönetmeliğini esas alıyor.

Altın Çıpa Ödülü derecelendirme sistemiyle ilgili daha fazla bilgi için www.whichmarina.com sitesi, Karpaz Gate Marina ile ilgili ayrıntılar için www.karpazbay.com ya da www.facebook.com/karpazgatemarina siteleri ziyaret edilebilir.









 
Editör: TE Bilisim