Ersan Saner, “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde pozitif çıkıp da iyileşen Covid-19 hasta oranının % 92 olduğunu, bunun dünya ile kıyaslandığında ortaya çıkan başarının daha iyi anlaşılacağını ”söyledi.

Saner, BRT’de katıldığı programda şöyle konuştu:

“Bu başarı sadece idari kararlarla değil, sahada uygulayanlar ve halkımızın çok hassas davranmasıyla gerçekleşti. Kurallara uyulduğu için pandemide dünyadaki diğer ülkelerle kıyasladığımızda başarılı olduğumuzu gözlemlemekteyiz.
16 Mart tarihinde dünyada enfekte olan insan sayısı 182. 431, enfekte olup da hayatını kaybeden 7162, enfekte olup iyileşen 79,629.  16 Mart’tan 16 Nisan’a geldiğimizde ise bu sayılar 180 binden 2 milyon 191 bine çıkıyor. Ölen sayısı 147 bin oluyor. Taburcu olan sayısı 571 bine çıkıyor.
Bugün itibariyle ise enfekte olan 3 milyon 13 bin 840, ölen 207 bin 900, iyileşen 880 bin 845.
Bizim değerlerimize baktığımızda ise enfekte olup da kaybettiğimiz insan sayısının genele oranı yüzde 2’dir, İyileşen insan sayımızın oranı ise yüzde 92”dir.

Dünya ortalamasına baktığımızda aradaki farkı görebiliyoruz. Halkımıza teşekkür ediyorum, idari kararlara büyük oranda katılım gösterdikleri için. Sağlık çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, bir başka soru üzerine de, “ pandemi ortaya çıktığında ortaya atılan iddiaları anımsattı ve şöyle dedi:

“Pandemi ile karşı karşıya kaldığımızda OHAL’den söz edildi ve biz buna karşı çıktık. İnsanları hemen ve önerilen şekilde kapatmanın doğru olmadığını savunduk. Bir takım raporlar ortaya konuldu, eğer tedbir alamazsanız hasta sayımız 22 bini bulacak denildi. Yarı tedbirlerle idare edersek bu sayının 2180 kişi olacağı söylendi. Sadece temel hizmetler olursa 189 vakaya ulaşacağımız iddia edildi. Ama hükümet başarılı oldu ve bu felaket iddiaları boşa çıktı…
Saner bir başka soru üzerine de , “ Covid-19 sonrası her bakımdan yeni bir dünya ile karşılaşılacağını belirtti ve hükümetin de bu yeni koşulları da dikkate alarak bir çalışma içine mutlaka ireceğini” vurguladı. (BRT)

Editör: TE Bilisim